Salut

Molta participació en els PCR de Sant Joan de les Abadesses

Ahir i avui s’hi efectuen proves voluntàries als veïns d’entre 16 i 60 anys

En aquest municipi s’havien detectat 34 positius i un índex de rebrot molt superior a la mitjana de la regió sanitària

La crida de les autoritats sanitàries i l’Ajuntament a participar en el cribratge general de la Covid-19 a Sant Joan de les Abadesses va tenir ahir, d’inici, una bona resposta per part dels veïns. Ahir, en la primera de les dues jornades previstes per a les proves, ja es van fer el PCR a 715 persones. A l’exterior del pavelló poliesportiu on està citada la gent, a primera hora ja hi havia una cua considerable. El desplegament continuarà avui, en horari de matí i tarda. Els resultats se sabran al cap d’un o dos dies. Als que la prova els surti negativa, els ho comunicaran amb un missatge al mòbil, mentre que als positius, el personal sanitari els telefonaran per informar-los personalment i donar-los les pautes a seguir a partir d’aquell moment.

El cribratge es va decidir després de detectar-se fins a 34 positius els darrers dies (la festa major es va haver d’anul·lar) i que al municipi s’hi registrés un índex de rebrot molt superior a la mitjana de la regió sanitària, segons va indicar el gerent de CatSalut a Girona, Miquel Carreras. Les proves estan pensades preferentment a la població d’entre 16 i 60 anys de Sant Joan mateix (un segment que suma unes 2.300 persones), tot i que la poden demanar també gent que no tingui aquesta edat o que no sigui del municipi però hi estigui vinculada, com ara els veïns d’Ogassa. La directora de processos i continuïtat de l’ICS a Girona, Montse Canet, va assenyalar que arribar a fer un miler de proves seria satisfactori.

LA FRASE

Una prova massiva és l’única eina que tenim per trobar asimptomàtics
Miquel Carreras
GERENT CATSALUT DE GIRONA

LA XIFRA

2.300
persones
formen el segment de població d’entre 16 i 60 anys de Sant Joan de les Abadesses.

“Per a nosaltres és un luxe”

Sant Joan de les Abadesses és el segon lloc de la demarcació (el precedent va ser Salt) on s’haurà fet un cribratge general per la Covid-19 i molt probablement no serà l’últim. El gerent de CatSalut a Girona, Miquel Carreras, va explicar que s’havia pres aquesta decisió a Sant Joan perquè no havien aconseguit esbrinar la cadena de transmissió dels positius. “Una prova massiva és l’única eina que tenim per trobar asimptomàtics”, va assegurar. Per l’alcalde, Ramon Roqué, el fet de poder disposar de les dades que facilitarà el cribratge és un luxe. “Necessitem tenir al màxim d’informació per a poder prendre les decisions”, va subratllar.

Roqué va agrair la col·laboració de les empreses, les associacions i els ciutadans en general per fer possible el cribratge. Tant ell com Carreras i Canet van elogiar també la implicació del personal sanitari i de la brigada municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona