Salut

Més de 4.000 identificacions i 1.864 actes aixecades el primer cap de setmana de confinament municipal

Eduard Sallent apunta que s’han tancat 12 locals de divendres a diumenge

El primer cap de setmana de confinament municipal s’ha tancat amb 4.072 identificacions, 3.141 a persones i 941 a vehicles.

Així ho ha detallat el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, que ha concretat que s’han aixecat 1.864 actes en relació amb incompliments de les restriccions.

La majoria d’aquestes han estat per no respectar les limitacions de mobilitat o el toc de queda, i un 25% han estat per no portar mascareta o per fer reunions de més de 6 persones. A més, de divendres a dissabte s’han hagut de tancar 12 locals. Sallent ha apuntat que el dissabte es va haver de tancar un local a Barcelona on s’havien reunit unes 25 persones que havien pagat entrada i on es servia alcohol.

Amb tot, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha celebrat que “la majoria” de ciutadans estiguin complint les mesures. Ha admès que hi ha mesures “difícils d’entendre” i ha avisat que “vénen mesos de dificultats” però ha lloat la “responsabilitat” ciutadana.

Sàmper ha volgut exemplificar aquest seguiment de les restriccions amb les dades de mobilitat, que va caure un 83% als peatges de Mollet, Vallcarca i Vilassar el dissabte i un 73% a la Roca i Martorell, mentre que el diumenge la reducció va ser del 84%.

Aquest cap de setmana han sortit 454.358 vehicles de l’àrea de Barcelona, un 61% menys que l’any passat

La mobilitat no s’ha incrementat amb la fi del confinament dins el municipi a les 6 del matí
ACN

Entre les 6 del matí de divendres i les 6 del matí de dilluns han sortit 454.358 vehicles de l’àrea de Barcelona, un 57% menys que el primer cap de setmana d’octubre i un 61% menys que un cap de setmana equivalent del 2019. Han tornat 430.373 vehicles a l’àrea de Barcelona, el 59% menys que el cap de setmana d’octubre del 2020 i un 61,71% menys que el 2019. El Servei Català de Trànsit considera que el trànsit residual que circula “és per a serveis essencials o casos justificats”. Afegeix que a partir de les 6 hores del matí d’aquest dilluns, amb la fi del confinament del cap de setmana dels municipis, “no s’ha observat un increment de la mobilitat”, i que en l’àmbit perimetral de Catalunya “s’ha respectat també la restricció”.

Amb la mobilitat desglossada per dies s’observa que dijous 29 d’octubre hi va haver un clar augment de la mobilitat de sortida respecte del dilluns, dimarts i dimecres anteriors, tant en l’entorn metropolità (+12,8%), com en els grans corredors (+23,2%), en probables desplaçaments cap a segones residències.

El divendres 30 d’octubre la mobilitat va experimentar “un descens notable” respecte del dia equivalent del 2019, tant en l’entorn metropolità (-46%), com en els grans corredors (- 40%).

El dissabte el descens també va ser “molt pronunciat” respecte del dia equivalent del 2019, tant en l’entorn metropolità (-83%), com en els grans corredors (-73%).

El diumenge 1 de novembre es va mantenir el descens pronunciat, tant en l’entorn metropolità (-84%), com en els grans corredors (-70%). En el cas dels grans corredors, la demanda va ser majoritàriament d’entrada a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona