Salut

Argimon admet que no sap per què Madrid ha millorat amb la restauració oberta i ho desvincula dels tests d’antígens

El secretari de Salut Pública apunta que Catalunya fa més proves i que els madrilenys van començar la segona onada abans

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut aquest dijous que no sap per què la Comunitat de Madrid ha millorat la seva incidència de Covid-19 amb la restauració oberta, i ha subratllat que la realització de Tests d’Antígens (TA) no pot ser una explicació, perquè Catalunya, en general, fa més proves sumant-hi les PCR.

En aquest sentit, ha subratllat que les proporcions entre els dos tipus de proves que es fan aquí aniran canviant en favor dels tests més ràpids perquè tenen uns “avantatges clars”. En tot cas, ha reivindicat que el Govern n’ha comprat 8 milions, pels 5 de la Comunitat de Madrid.

Argimon també ha remarcat que la segona onada va començar allà abans i van per davant. En aquest sentit, Argimon ha subratllat que la segona onada a Madrid va començar a mitjans d’agost, i per tant el seu pic va ser també abans, a mitjans de setembre, “amb un desbordament important a centres hospitalaris”. “Porten unes tres setmanes baixant, i la part hospitalària s’ha estabilitzat, però tot i això, estan en uns números molt similars pel que fa a persones a l’UCI si ho mirem per població”, ha afegit.

“Jo no ho sé, hem preguntat a molta gent per què en aquests moments s’està donant aquesta situació a Madrid”, ha reiterat Argimon, que ha insistit a desvincular-ho respecte a l’ús de més tests d’antígens per part de la Comunitat de Madrid. “És cert que ho implementa primer, però és una prova, com ho són les PCR”, ha reblat. És més, ha indicat que Catalunya va fer l’última setmana 250.000 proves en total, sumant PCR i TA, per les 170.000 de Madrid. “És un cas realment a estudiar, però també hem de recordar que ells porten 3 o 4 setmanes d’avantatge”, ha repetit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens