Salut

Un centenar de mossos rebran aquest dijous la vacuna d’AstraZeneca a la Catalunya central

L’acceptació dels agents menors de 55 anys és pràcticament del 100%

Un centenar d’agents dels Mossos d’Esquadra de la Catalunya central reben, aquest dijous el matí, la primera dosi de la vacuna d’AstraZeneca.

Es preveu que, entre avui i demà, es vacunin 200 efectius i que tots els agents menors de 55 anys de la Regió Policial Central, més de 900, estiguin vacunats al llarg de la setmana vinent.

Segons ha explicat a l’ACN l’intendent Josep Guillot, sotscap de la Regió Policial Central, l’acceptació dels agents és pràcticament unànime. “Avui han vingut pràcticament tots els que estaven citats i estem convençuts que arribarem al 100%”, ha assegurat.

La vacuna s’està administrant presencialment a la comissaria dels Mossos de Manresa.

La vacunació d’AstraZeneca a farmacèutics, fisioterapeutes i col·lectius essencials va arrencar dimarts a la Catalunya central amb els dos primers grups i aquest dijous ha començat al cos de Mossos d’Esquadra. S’ha centralitzat a la comissaria de Manresa i hi estan cridats tots els efectius de la Regió Policial Central d’entre 18 i 55 anys. La intenció, ha explicat l’intendent Josep Guillot, sotscap de la Regió Policial Central, és vacunar 100 agents per dia i completar els prop de 900 que té la plantilla al llarg de la setmana vinent.

De moment, ha assegurat Guillot, l’acceptació a vacunar-se ronda el ple. “Estem al carrer, en contacte amb la gent, i és important evitar ser transmissors de la malaltia”, justifica l’intendent.

Entre els avantatges de la vacuna d’AstraZeneca, explica la gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central del CatSalut, Teresa Sabater, és que és més “fàcil de transportar com també de conservar i el seu muntatge, ja que no s’ha de constituir”. No obstant això, la manca d’assajos clínics fa que a hores d’ara els majors de 55 anys en quedin exclosos. “Esperem que d’aquí a poc temps els laboratoris corroborin la seva eficàcia en majors de 55 i se’ls hi pugui aplicar també”, assegura Sabater, que recorda que la mateixa OMS ja s’ha mostrat a favor.

De moment, els majors de 55 anys que treballen en els cossos essencials als quals se’ls està aplicant la vacuna d’AstraZeneca “hauran d’esperar” i de moment no es preveu que se’ls hi administri cap de les altres dues que sí que estan recomanades per aquesta franja d’edat.

Pel que fa a la resta de col·lectius especials que poden rebre la vacuna d’AstraZeneca a la Catalunya central, ja s’ha començat a vacunar a farmacèutics, nutricionistes i psicòlegs clínics. Estan sent citats aquests dies als punts estables que s’han instal·lat a Manresa, Vic i Igualada. Pel que fa a la resta, com ara els policies locals, Bombers i Protecció Civil, s’estan validant els censos. La intenció, segons ha avançat Sabater, és poder-los vacunar també al llarg de la setmana vinent.

Comencen a vacunar 300 treballadors de la presó de Ponent

De la mateixa manera que als altres centres penitenciaris del país, els treballadors de la presó de Ponent han començat a rebre ja la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19.

Dels més de 600 que hi ha entre el Centre Penitenciari Ponent, el centre juvenil i el Cire, només uns 300 poden rebre el vaccí d’AstraZeneca perquè tenen menys de 55 anys. Les vacunes es van començar a posar dimecres a la tarda i aquest dijous al migdia s’ha continuat.

La presó de Lleida han estat relativament de sort des que va començar la pandèmia. El centre ha hagut de confinar dos mòduls un parell de vegades, però de moment “està controlat”.

Al C. P. Ponent hi ha actualment 600 presos. Segons dades de Justícia, dels 5.600 professionals de presons que hi ha a tot Catalunya, un 70% podran rebre la vacuna d’AstraZeneca, és a dir uns 4.300. Actualment hi ha 80 professionals de serveis penitenciaris positius per Covid-19 a tot el país i 37 interns. Des que va començar la pandèmia han estat donats d’alta 414 professionals i 542 interns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT