Salut

Dimiteix el viceprimer ministre eslovac i s’aprofundeix la crisi de govern

La coalició de govern de quatre partits s’ha vist sacsejada per lluites internes i enemistats personals des que va assumir el poder fa un any

El viceprimer ministre eslovac i titular de la cartera d’Economia, el polític de tendència liberal Richard Sulik, ha presentat aquest dilluns la seva dimissió i ha cridat al cap del Govern a seguir els seus passos per a acabar amb una crisi en el govern de coalició per les diferències sorgides per la compra de vacunes russes contra la covid.

El primer ministre, Igor Matovic, ha estat sotmès a una creixent pressió perquè dimiteixi després que els seus socis de coalició critiquessin que decidís en solitari i sense consultar-los la compra de dos milions de vacunes russes Sputnik V.

El populista conservador Matovic es va oferir anit a dimitir com a cap del Govern si el liberal Sulik abandonava també el seu càrrec. La dimissió de Sulik ha fet que s’incrementi la pressió sobre el primer ministre perquè aquest faci també aquest pas. “El govern ha estat paralitzat durant tres setmanes”, ha justificat Sulik en una roda de premsa televisada en la qual va avançar que estava en contra d’eleccions anticipades. “Crec que la meva decisió ajudarà a desbloquejar novament al Govern”, va agregar.

La coalició governamental de quatre partits s’ha vist sacsejada per lluites internes i enemistats personals des que va assumir el poder fa un any.

La compra de vacunes russes, l’ús de les quals encara no està autoritzat per la Unió Europea (UE), també ha estat criticat per la presidenta, Zuzana Caputova, qui va expressar que podria posar en dubte l’orientació exterior del país cap a la UE i l’OTAN.

Matovic va ser el gran vencedor dels comicis de febrer de 2020, però les seves polítiques erràtiques durant la pandèmia li han fet perdre gairebé tota la seva popularitat.

Eslovàquia, un país de 5,4 milions d’habitants, suma més de 9.000 morts per covid i en els últims 14 dies és el segon país amb més defuncions en relació amb la població de tota la Unió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona