Salut

Salut es dona dos dies per decidir si la Setmana Santa obliga a noves mesures

Catalunya va rebre ahir una partida de 193.050 dosis de la vacuna de Pfizer, que se subministra, principalment, a les persones majors de 80 anys

La incertesa sobre quin escenari deixarà la ressaca de Setmana Santa imposa prudència sobre les decisions que caldrà prendre a curt i mitjà termini. El secretari general de Salut, Marc Ramentol, va afirmar ahir que s’ha de deixar un marge de 48 a 72 hores per veure si cal endurir les restriccions després d’aquests dies de festa, durant els quals els desplaçaments s’han multiplicat. El Servei Català del Trànsit (SCT) va anunciar ahir que la fi de l’operació de retorn havia de culminar amb l’entrada de nou a Barcelona de fins a 585.000 vehicles. Els Mossos d’Esquadra i les policies locals de Catalunya han imposat 1.829 sancions per incompliments de les restriccions de Covid durant aquests dies de Setmana Santa.

“Els indicadors no augmenten però es mantenen estables. Això no són per a nosaltres bones notícies i haurem de donar un cert temps per no prendre les decisions en calent”, va reconèixer Ramentol, en declaracions a Catalunya Ràdio. “Venen dies assistencialment complicats”, va avisar. El focus es posa en el degoteig a l’alça d’ingressos a l’UCI (431 pacients, set més que el dia anterior). La cap d’epidemiologia i medicina preventiva de l’hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, es va mostrar més preocupada per les dades de la pandèmia durant aquests dies de Setmana Santa i va fer un avís: “Si l’increment de casos continua, haurem d’endurir les mesures. La situació a l’hospital empitjora, amb entre vuit i tretze ingressos diaris, que també ingressen més ràpidament a l’UCI. I no podem esperar a tenir les UCI plenes per prendre decisions.”

En paral·lel, Marc Ramentol va fer referència a la situació en què està la franja de població de 65 a 70 anys i va avançar que segurament seran els que es vacunaran amb el vaccí de Janssen. “Es tracta d’una quarta vacuna que arribarà en comptagotes durant aquest abril, però ja de manera més decidida i amb volums més rellevants a partir del maig”, va concretar el secretari general de Salut, que va admetre que amb el topall de 65 anys del vaccí d’AstraZeneca i la prioritat dels més de 80 anys s’ha deixat “en terra de ningú” la franja de població entre 65 i 70 anys. No obstant això, Ramentol reitera que es manté la previsió de tenir el 70% de la població de Catalunya vacunada “a finals d’agost”, si finalment es compleixen els terminis de lliurament de totes les vacunes.

Catalunya va rebre ahir 193.050 noves dosis de la vacuna de Pfizer, que se subministra, principalment, a les persones majors de 80 anys, i que han d’ajudar a enllestir la immunització d’aquesta part de la població. La remesa forma part de les 1,2 milions dosis que han arribat a l’Estat espanyol i s’afegeixen al lot de 168.000 dosis d’AstraZeneca que es va rebre a finals de setmana i que serveix per vacunar persones d’entre 60 i 65 anys.

LA FRASE

Si l’increment de casos continua, haurem d’endurir les mesures
Magda Campins
cap d’Epidemiologia i Medicina Preventiva de l’Hospital Vall d’Hebron


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES