Salut

Sánchez: “33 milions de persones estaran vacunades amb pauta completa a finals d’agost”

El president espanyol reitera el compromís del seu executiu d’arriba a la immunitat del 70% de la població a l’estiu, 25 milions de vacunats a mitjans de juliol

Assegura que entre abril i setembre Espanya rebrà 87 milions de dosis

“El ritme de vacunació s’accelerarà durant aquest mes d’abril. Complirem els objectius d’assolir el 70% de la població vacunada a finals d’estiu”. “Volem que 33 milions de persones estiguin vacunades amb pauta completa a finals d’agost, 25 milions a mitjans de juliol”. Aquestes són dues de les afirmacions més destacades de la compareixença que ha fet el president espanyol, Pedro Sánchez, després de la consell de ministres que s’ha celebrat aquest dimarts i que s’ha centrat bàsicament en concretar el procés de vacunació de la població. “Estem davant el principi de la fi de la pandèmia. Només podrem assolir la normalitat amb la vacunació”, ha afirmat.

Segons Sánchez, l’escenari “més conservador” i “prudent” implica que la setmana vinent hi haurà més persones vacunades amb la pauta completa que contagiats, la del 3 de maig hi haurà 5 milions de vacunats amb les dues dosis, la primera de juny 10 milions i la del 14 de juny 15 milions. I és que per Sánchez: “la vacunació és la política econòmica més eficaç”. “Aquest segon trimestre hi haurà una acceleració del procés de vacunació. La vacunació és el camí més curt per reactivar l’economia”, ha insistit.

El president de l’executiu espanyol també ha explicat que Espanya rebrà 87 milions de dosis entre abril i setembre de 2021. Sánchez ha subratllat que el procés de vacunació “s’accelerarà” a l’abril i cada mes el ritme serà més elevat.

L’estat d’alarma acaba el 9 de maig i no es prorrogarà

Sánchez ha assegurat aquest dimarts que el seu “objectiu” és no prorrogar l’estat d’alarma actual un cop expiri el pròxim 9 de maig. Segons Sánchez, el govern espanyol espera que un cop arribi el termini “no sigui necessari prorrogar més l’estat d’alarma” i es pugui “mantenir el sistema de cogovernança on el govern espanyol i les comunitats autònomes puguem seguir responent a qualsevol rebrot i al sistema de vacunació”. “El que volem és que el 9 de maig sigui el punt i final a l’estat d’alarma”, ha afirmat en roda de premsa a La Moncloa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona