Salut

Un estudi israelià revela que la soca sud-africana és més resistent a la vacuna de Pfizer contra la Covid-19

La investigació identifica que el percentatge d’infectats amb aquesta variant és més alt entre les persones que han rebut les dues dosis

Els resultats no permeten precisar quin és el grau de resistència d’aquesta mutació al vaccí

Un estudi realitzat per científics israelians revela que la soca sud-africana del SARS-CoV-2 és més resistent que la variant britànica a la vacuna contra la Covid-19 de Pfizer-BioNTech, tot i que no n’especifiquen el grau de resistència. La investigació, que han difós aquest diumenge diversos mitjans locals, encara no ha estat sotmesa a revisió per iguals.

En base a una mostra de 800 persones, els científics han identificat que el percentatge de contagis amb la mutació detectada per primera vegada a Sud-àfrica era significativament més alta que amb la soca britànica entre les persones que havien completat la pauta de dues dosis de la vacuna de Pfizer que entre aquelles que només havien rebut la primera punxada.

Els investigadors de la principal mútua de sanitat d’Israel, Clalit, amb la col·laboració de la Universitat de Tel Aviv, ha constatat que entre els pacients infectats passats els 14 dies de rebre la primera dosi del vaccí, menys del 0,5% han contret el coronavirus en la seva variant sud-africana. Aquesta xifra ha resultat ser quasi idèntica en analitzar els resultats d’un grup de control, format per la mateixa quantitat de pacients, d’edats similars i que no han rebut la vacuna.

El més cridaner ha estat comprovar que entre les persones que s’han contagiat del virus més de dues setmanes després de completar la pauta el percentatge de pacients portadors de la soca sud-africana ha estat del 5,4%, mentre que en el grup de control de persones vacunades la xifra ha estat del 0,7%.

“Trobem una taxa desproporcionadament més gran de la variant sud-africana entre les persones vacunades amb la segona dosis si ho comparem amb el grup no vacunat. Això significa que aquesta mutació pot, en cert grau, travessar la protecció de la vacuna”, ha detallat Adi Stern de la Universitat de Tel Aviv.

No obstant, els investigadors han apuntat que aquestes resultats no permeten precisar fins a quin punt la variant sud-africana és resistent a la vacuna. A més, han recordat que aquesta soca representa només l’1% dels casos de coronavirus a Israel, a on s’ha desenvolupat l’estudi.

“És veritat que la gent que està vacunada està menys protegida contra la variant sud-africana, però la poca quantitat de casos d’aquesta soca al país demostra que la vacuna sí que els protegeix”, ha defensat en declaracions a Efe Nadav Davidovitch, director de l’Escola de Salut Pública de la Universitat Ben Gurion i assessor del govern en la gestió de la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Trobada de la Comissió de relacions entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona
UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS