Salut

Johnson&Johnson retarda la distribució de la vacuna Janssen a Europa mentre s’estudien les trombosis estranyes als EUA

La farmacèutica pren la mesura de manera “proactiva” mentre s’estudien els casos de trombosi als EUA

L’ema

La farmacèutica Johnson&Johnson ha anunciat aquest dimarts que endarrereix la distribució de la vacuna de Janssen a Europa mentre s’estudien els casos de trombosi estranys i greus detectats entre un reduït nombre de vacunats als Estats Units d’Amèrica (EUA).

Després que les autoritats sanitàries nord-americanes han ordenat suspendre de manera cautelar la vacunació amb el preparat de Janssen arran de mitja dotzena d’incidències amb trombes, la companyia assegura en un comunicat que també revisa aquests casos amb les autoritats europees.

En aquest sentit, anuncia que ha pres la decisió de “retardar de forma proactiva el llançament de la nostra vacuna a Europa”.

La companyia no ha justificat la paralització del subministrament al bloc europeu, malgrat que la seva autorització condicional per comercialitzar el vaccí continua vigent. “La seguretat i el benestar de les persones que utilitzen els nostres productes és la nostra principal prioritat”, ha defensat Johnson&Johnson.

El Centre de Control de Malalties (CDC, per les seves sigles en anglès) dels EUA i l’Administració d’Aliments i Medicaments (FDA) han recomanat avui aturar l’aplicació del fàrmac de Johnson&Johnson com a mesura de precaució mentre estudia les dades sobre sis casos de coàguls sanguines en combinació amb un nombre baix de plaquetes entre més de 6,8 milions de dosis administrades als EUA.

En canvi, l’Agència  Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha subratllat que encara està “investigant” els casos de trombosi i que “comunicarà els resultats de l’avaluació” un cop arribi a una conclusió.

El regulador europeu ha apuntat que “actualment no està clar si existeix una associació causal” entre la vacuna de Janssen i aquestes incidències. En aquest sentit,  l’EMA no ha considerat necessari desaconsellar el seu ús mentre estudia els casos.

L’agència recorda que “les opinions científiques de l’EMA proporcionen als estats membres la informació necessària per prendre decisions sobre l’ús de les vacunes en les seves campanyes de vacunació nacionals”.

Darias, sobre el retard de la vacuna Janssen: “Estem expectants i preparats per rebre-la”

ACN

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha afirmat que el govern espanyol està “expectant” després que l’agència del Medicament dels Estats Units (FDA, en les seves sigles en anglès) ha recomanat suspendre l’ús de la vacuna Janssen per sis casos greus de trombosi entre persones que l’havien rebut. Johnson&Johnson ha decidit posposar la distribució de la vacuna Janssen a Europa.

En la sessió de control d’aquest dimarts a la tarda al Senat, Darias ha afirmat que Espanya està “preparada per rebre la vacuna” que es destinarà al col·lectiu d’entre 70 a 79 anys “per seguir maximitzant els beneficis” del vaccí.

La ministra ha apuntat que l’Agència Espanyola de Medicaments està en “contacte permanent” amb l’Agència Europea del Medicament (EMA, en les sigles en anglès).

Fonts del Ministeri de Sanitat han insistit que estan preparats per rebre-la però que no tenen la certesa que arribi l’enviament previst per a aquest dimecres de 300.000 dosis, ja que depèn de la companyia amb la qual encara no han parlat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona