Salut

L’oci nocturn intensifica la pressió per poder treballar

Les associacions del sector presenten propostes per a una reobertura ordenada

La vila de Sitges assajarà l’obertura d’un carrer de bars sense distància

Tanca una discoteca històrica a Barcelona

Un del sectors econòmics que més està patint la pandèmia de la Covid 19, el de l’oci nocturn, ha redoblat els contactes amb l’administració per aconseguir fer aixecar el vet que des de fa 13 mesos pesa sobre discoteques i bars musicals. El gremi de discoteques de Barcelona i la Federació Catalana d’Activitats de Restauració i Musicals, Fecasarm, van exposar ahir les seves respectives propostes per tornar a treballar.

La pressió es fa en un moment en què el sector ha rebut una altra mala notícia amb el tancament definitiu de la discoteca Metro, al carre Sepúlveda de Barcelona. Els treballadors, en ERTO, van saber per un cartell d’una immobiliària penjat a l’entrada que la discoteca tancava. Es tracta d’un local històric de l’ambient gai de Barcelona, que se suma al tancament de la sala Tango. Quan aquesta última sala va plegar, el seus propietaris ja van vaticinar que hi hauria més tancaments.

Des del gremi de discoteques, el seu gerent, Ramon Mas, va afirmar que es vol una reforma legal que permeti als seus locals obrir als matins desenvolupant altres activitats culturals, com ja passa a altres ciutats d’Europa. El gremi va ser present en la presentació d’un estudi sobre el sector fet per l’escola de negocis TBS on es proposen alternatives al sistema tradicional de negoci com ara discoteques a l’aire lliure o concerts en espais aquàtics amb el públic en bots on només hi hauria bombolles de convivència. L’estudi preveu una difícil recuperació del sector per la falta de turisme i d’estudiants d’Erasmus.

Des de Fecasarm es va presentar ahir una proposta a Sanitat consistent a fer servir test previs, app amb codis QR i aparells de desinfecció d’aire i superfícies per poder obrir els locals nocturns.

En l’àmbit de les proves pilot, l’Ajuntament de Sitges està treballant en una proposta que consistirà a tancar el carrer del Pecat a persones a qui abans s’hagi fet un test i deixar-los entrar per accedir als bars que hi ha sense haver de mantenir cap tipus de distància social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona