Salut

El desconfinament del març va rellançar l’ocupació

El sector dels serveis va registrar un creixement de gairebé 30.000 empleats gràcies a la reducció de treballadors en ERTO

La mobilitat continua recuperant-se, però encara lluny de la normalitat

La relaxació de les restriccions i l’obertura del confinament comarcal al març es van traduir en una lleugera recuperació del sector dels serveis, que va registrar 29.600 nous empleats respecte al mes anterior gràcies a la reducció de treballadors en ERTO.

Així es desprèn del baròmetre de la Cambra de Comerç de Barcelona, segons el qual al març va haver-hi 33.000 persones menys que al febrer en atur temporal, la qual cosa suposa una diferència del 17,3%, i un 71,2% menys respecte al pic del març del 2020, quan hi havia en vigor un confinament domiciliari del qual només es lliuraven els serveis considerats essencials.

No obstant això, també s’ha registrat un augment del volum de sol·licituds de prestació presentades per autònoms, que continua sent un dels sectors més afectats per la pandèmia.

Paral·lelament, el sector de la mobilitat manté la seva tendència de recuperació progressiva que va començar al febrer, encara que els resultats en el transport públic i privat continuen sent un 40% i un 17% inferiors, respectivament, que el març del 2019, quan no hi havia coronavirus.

D’altra banda, la millora del context global al febrer ha afavorit les exportacions catalanes, que han registrat un augment anual del 6,4% al febrer gràcies al sector químic, els béns d’equipaments i l’alimentació. Quant al teixit empresarial, els rebrots de l’estiu i la segona onada de la pandèmia van frenar en sec la seva recuperació, per la qual cosa no ha estat fins a principis d’any que ha mostrat símptomes de reactivació amb 224.800 empreses actives actualment, unes 1.440 més que al febrer.

Segons l’informe de la Cambra, el turisme continua patint amb intensitat les conseqüències de la crisi. El moviment de persones a l’aeroport es troba estancat des del novembre. En comparació amb el nivell prepandèmia (març del 2019), el nombre de passatgers ha caigut un 89,3%. L’enduriment de les mesures al febrer va comportar una reducció de les pernoctacions al febrer del 61,2%.

LA XIFRA

158.000
treballadors
estan en ERTO a Catalunya segons les darreres dades, del març. És un 17,3% menys que al febrer.

Campanya de Salut per arribar al 70% de vacunació

L’epidemiòleg Antoni Trilla, el periodista Ramon Pellicer, la model Judit Mascó i el cineasta Ventura Pons són alguns dels participants en la campanya de foment de la vacunació que Salut impulsa avui.

La velocitat de transmissió comença a regular-se

L’Rt encadena dos dies de baixada i sembla recuperar la tendència cap a valors més ajustats a la realitat pandèmica del país. Dimarts el secretari de Salut Pública va advertir que, com a efecte de la manca de proves durant la Setmana Santa, aquest indicador experimentaria un comportament estrany. De fet, en pocs dies va passar de 0,91 a 1,39. Actualment, aquest valor és d’1,32. En canvi, altres valors continuen creixent, com ara la IA14, que ja és a 262. Pel que fa a la pressió hospitalària, el nombre de pacients ingressats puja a 1.679, 75 més que el dia anterior, 495 dels quals són a l’UCI, un fet que representa el 29% del total. En les últimes hores, el coronavirus s’ha emportat 17 vides més a Catalunya, fet que estableix un total de 21.663.

Més de 100 denunciats per una festa en una masia

Els Mossos van desmantellar la matinada de dissabte una festa il·legal en una masia del Berguedà i van denunciar un total de 105 persones que hi prenien part. La festa era en una masia aïllada dins del terme municipal de Viver i Serrateix. A banda, la policia també va detectar dues festes il·legals a Barcelona: l’una amb 15 participants en un apartament i l’altra amb 54 en un bar musical de Ciutat Vella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat