Salut

Sanitat rebutja espaiar les dosis de les vacunes contra la Covid-19

Salut ho qualifica la decisió del ministeri de “mala notícia” per a l’estratègia de vacunació

Argimon assegura que la mesura hauria permès administrar una primera dosi “protectora” a tota la població major de 48 anys al juny

El ministeri espanyol de Sanitat ha rebutjat espaiar la pauta de les vacunes contra la Covid-19, tal com demanava la Generalitat i altres governs autonòmics per poder fer arribar la immunitat a més persones en menys temps.

La Comissió de Salut Pública ho ha decidit aquest dimarts després d’estudiar un document que incloïa la proposta d’endarrerir entre 6 i 8 setmanes la segona dosi de les vacunes de Pfizer i Moderna als menors de 79 anys.

D’aquesta manera, i si el Consell Interterritorial de demà dimecres es pronuncia en el mateix sentit, es mantenen els actuals intervals entre la primera i la segona dosi dels diferents fàrmacs.

En el cas del preparat de Pfizer la pauta es completa als 21 de la primera dosi i en el de Moderna, als 28 dies. La segona dosi del sèrum d’AstraZeneca s’administra a les 12 setmanes.

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha rebut la notícia de la negativa del govern espanyol a espaiar les dosis durant la roda de premsa d’aquesta tarda en la que informava de la campanya de vacunació. Minuts abans, el portaveu de Salut havia apuntat que endarrerir la segona aplicació permetria tenir vacunats tot els majors de 48 anys amb almenys una dosi “protectora” al juny.

“Crec sincerament que és una mala notícia per l’estratègia de vacunació”, ha reaccionat.

Argimon ha recordat que molt països de l’entorn han optat per endarrerir la segona dosi, entre els quals el Regne Unit, França, Alemanya o Itàlia.

Darias, sobre l’interval entre dosis: “No hi ha res a modificar”

Agències

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha confirmat aquest dimarts que la Comissió de Salut Pública ha descartat ampliar el temps entre l’administració de la primera i la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19, una decisió que ha celebrat.

“L’estratègia actual de vacunació és la que es continuarà aplicant amb els intervals de dosis que ja hi havia: 21 dies per a Pfizer i 28 per a Moderna”, ha dit aquest dimarts en una compareixença al Senat

“No hi ha res a modificar”, ha sentenciat.

Darias ha defensat que mantenir les dues dosis té “avantatges”, perquè, segons el seu criteri, garanteix “doble protecció”.

La ministra ha comentat que calia obrir el debat perquè ho van demanar algunes autonomies i “això forma part de la cogovernança i la democràcia”.

En aquest sentit, ha demanat “màxim respecte” a les opinions però ha advocat per les “certeses”, ja que, segons ella, Espanya segueix el camí adequat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona