Salut

Detecten un brot amb 20 contagiats en una residència d’Esparreguera on s’havien vacunat tots els usuaris

Tots presenten una simptomatologia lleu o són asimptomàtics

L’Ajuntament d’Esparreguera traslladarà nou negatius de la residència

La residència municipal Can Comelles d’Esparreguera (Baix Llobregat) ha registrat un brot de Covid-19 que afecta a 20 usuaris del centre, tots ells amb simptomatologia lleu o asimptomàtics, que es van infectar malgrat que estaven vacunats des del passat mes de gener. Segons ha explicat l’ajuntament, el brot, l’origen del qual s’està investigant, es va confirmar diumenge passat quan 20 dels 53 residents van donar positiu en un cribratge amb test d’antígens. Dels 20 positius, que van ser aïllats immediatament, 12 no presentaven cap símptoma i 8 tenien símptomes lleus, com a febrícula.

El consistori ha remarcat que en cap cas s’han detectat símptomes greus ni complicacions respiratòries.

Des que el diumenge es van confirmar els 20 casos positius, els responsables del centre es van posar a gestionar la situació en una triple direcció: aïllant les persones residents i mantenint la vigilància i el seguiment assistencial a totes elles; suspenent les visites i comunicant la situació i les mesures engegades als familiars; i, en tercer lloc, coordinant-se amb Salut, la Regió Sanitària Metropolitana Sud i l’Ajuntament d’Esparreguera per acordar les noves actuacions a emprendre.

En aquest sentit, a l’espera dels resultats de les proves PCR que es van realitzar ahir per assegurar que el brot no s’hagi estès, s’està estudiant la possibilitat de traslladar temporalment als usuaris sans a d’altres residències per garantir que no s’infectin.

Recentment, després de completar la vacunació de tots els usuaris, el centre havia reprès el règim obert de sortides i visites que fins ara estava restringit, de manera que no es descarta que l’origen del brot pugui ser el contacte amb familiars o altres persones de l’exterior.

Trasllat

L’Ajuntament d’Esparreguera ha anunciat que traslladarà de manera puntual nou persones de la residència municipal Can Comelles i que han donat negatiu en els testos de coronavirus. Ho fan després que s’hi hagi registrat un brut amb vint positius entre els residents, dotze dels quals asimptomàtics i tres que han requerit ingrés hospitalari, tot i tenir un quadre sense gravetat. L’alcalde, Eduard Rivas, ha confirmat que s’han suspès els règims de sortides i visites, mentre que el Departament de Salut analitza l’origen del contagi i la situació per la qual els usuaris ja vacunats en segona dosi han contret el virus. En la mateixa línia, demana que si cal aplicar nous protocols es tingui en compte la salut emocional de les persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó