Salut

Vergés diu que és l’Estat qui va aturar la vacunació dels essencials

La consellera lamenta que el TSJC “interfereix” en l’estratègia

No veu adients les “excepcions” que el tribunal demana aplicar per a policies nacionals i guàrdies civils

Budó nega “discriminació”

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha lamentat que la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre els policies nacionals i els guàrdies civils “interfereix” en l’estratègia de vacunació. El TSJC ha donat 10 dies a Salut perquè la taxa de vacunació de policies nacionals i guàrdies civils assoleixi la de mossos i policies locals. Vergés ha defensat que la vacunació dels col·lectius essencials es va aturar per una decisió estatal i posteriorment també va ser en el marc de l’estratègia estatal que es va decidir reprendre la vaccinació amb AstraZeneca a partir dels 60 anys. Ha insistit que està aturada la vacunació de tots els col·lectius essencials i per això no veu “adients” aquestes “excepcions”.

Vergés ha afirmat que mai han dit que no vacunarien els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil destinats a Catalunya sinó que aquests s’han vist afectats per les aturades en el procés de vacunació amb AstraZeneca. Ha recordat que no només s’han vist afectats ells sinó que “han quedat aturats tots els col·lectius essencials”.

La consellera ha lamentat que “una vegada més els tribunals interfereixen en la gestió de la pandèmia”. Ha afegit que Catalunya està seguint l’estratègia de vacunació estatal i que ara s’ha de vacunar per edats. “És el que estem fent i em sembla que això interfereix en la pròpia estratègia de vacunació”, ha manifestat.

Budó nega “discriminació”

La portaveu del Govern i consellera de Presidència en funcions, Meritxell Budó, ha negat que hi hagi “cap tipus de discriminació” en la vacunació d’agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil. Després que el TSJC hagi donat deu dies al Departament de Salut perquè la taxa de vacunació als dos cossos s’equipari a la de Mossos, Budó ha recordat que es va aturar la vacunació a col·lectius essencials –com els cossos de seguretat- perquè se’ls administrava el vaccí d’AstraZeneca però es va deixar de fer perquè es va decidir que només pertocava a persones d’entre 60 i 69 anys. Així, veu una “contradicció” entre l’ordre del tribunal i els criteris de vacunació de l’Estat.

Budó ha explicat que de moment el Departament està estudiant la situació.

D’altra banda, ha destacat que de moment hi ha menys policies nacionals i guàrdies civils vaccinats perquè la campanya de vacunació en aquests dos cossos va començar més tard que en Mossos, ja que en un principi no es tenia les seves dades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Els Premis T de Turisme reconeixen la tasca de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES