Salut

El Govern reforça la seguretat de la campanya de la fruita amb la mirada posada a la Covid-19

L’executiu ha donat el vistiplau a dos documents: un Pla de Treball en 14 eixos i un text sobre recomanacions sanitàries

El Govern reforçarà la coordinació i la seguretat d’una campanya de la fruita marcada de nou per la pandèmia de Covid-19.

El Consell Executiu ha analitzat i ha donat el vistiplau a dos documents adreçats a consolidar la prevenció i la màxima entesa entre els municipis, empreses, agents socials i administracions implicades en la campanya agrària 2021.

Es tracta del Pla de Treball, estructurat en 14 eixos, i un text de recomanacions sanitàries d’actuació davant el risc de la Covid-19 en activitats i empreses agràries. Segons la Generalitat, l’objectiu és garantir la protecció de la salut de totes les persones que intervenen en el sistema de producció, manipulació i transport de la fruita, i de la població en general dels municipis productius.

El Pla de Treball, encara provisional, s’ha dissenyat des d’una perspectiva preventiva, multidimensional, i col·laborativa entre el conjunt d’administracions implicades i el mateix sector agroalimentari amb l’objectiu d’enfortir la informació i la formació, la prevenció, el treball amb xarxa, la contribució de tots els actors, la rapidesa en l’abordatge de casos i també les estratègies de cribratge i vacunació.

El document s’estructura en 14 eixos, entre els quals hi ha recomanacions de salut i control de la pandèmia; recomanacions a empreses fruiteres, centrals i cooperatives; contractació de persones amb plans d’ocupació del SOC; incentiu a la contractació de proximitat; o vigilància i seguiment epidemiològic.

Per altra banda, el document de recomanacions d’actuació davant del risc del coronavirus SARS-Cov2 en activitats i empreses agràries és un compendi del conjunt de bones actuacions en l’àmbit preventiu, reactiu i de contingència en les diferents baules de la cadena agroalimentària que intervenen en la campanya per tal de garantir-ne les condicions de seguretat i salut. Així, fa un abordatge integral des del conjunt de recomanacions en el transport, allotjament de persones que participen en la campanya agrària, fins a les primeres actuacions davant dels símptomes, passant per la formació i prevenció de mesures preventives dels diferents serveis de prevenció de riscos laborals de les empreses, cooperatives i centrals fructícoles.

La campanya agrària d’estiu té com a principal epicentre la zona del Pla de Lleida i, en segon lloc, les Terres de l’Ebre. En el cas de Lleida, es tracta de 35.446 hectàrees concentrades en 4.047 explotacions que suposen, aproximadament cada any, 776.000 tones. En condicions mitjanes, calen aproximadament unes 600.000 jornades de treball a distribuir al llarg dels mesos d’abril a novembre.

Per la seva banda, la superfície corresponent a les Terres de l’Ebre és de 2.736 hectàrees concentrades pràcticament a la Ribera d’Ebre, que suposen, aproximadament cada any, uns 30 milions de quilos. La mà d’obra necessària per a la campanya de recollida suposa, en unes condicions mitjanes, unes 59.000 jornades de treball a distribuir al llarg dels mesos d’abril a setembre.

El Baix Segre i el Baix Cinca exigeixen vacunar la població dels municipis fructícoles per evitar nous confinaments

El Baix Segre i el Baix Cinca exigeixen vacunar tota la població de municipis amb indústries agroalimentàries. Ho demanen alcaldes i regidors de municipis fructícoles del Baix Segre com Alcarràs, Soses, Aitona, Massalcoreig, la Granja d’Escarp i Seròs i també d’Almudàfar (Baix Cinca) després de la reunió mantinguda aquest dimarts a Alcarràs (Segrià).

Durant la trobada s’han consensuat estratègies conjuntes que seran traslladades al Departament de Salut de la Generalitat i al Departament de Sanitat de la Diputació d’Aragó perquè demanin al govern espanyol que s’implementin mesures per reduir “al màxim” nous confinaments perimetrals com els que es van viure al Segrià l’estiu del 2020 i el que viu ara mateix a Fraga.

A la reunió d’aquest dimarts també han assistit el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, i el president de la Comarca del Baix Cinca, Marco Antonio Ibarz, que comparteixen la demanda dels municipis afectats.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

De memòria i no de fogons

girona
ZAKARIA BRAHIMI
Migrant algerià

“Casa meva era un racó de la plaça Tetuan”

Girona

Un nou restaurant donarà feina a les persones del carrer

barcelona

Cita prèvia per anar a la residència

barcelona

L’IRTA i Llet Nostra difonen el cicle lacti

MONELLS
PORQUERES

Nàiades a l’estany

Demanen un PMU gironí que abasti més pobles

GIRONA

Els ajuntaments han augmentat en tres milions la cooperació internacional

Barcelona
Universitat

El consell de Govern de la UdG convoca comicis al rectorat el 26 de novembre