Salut

Els Mossos tindran una presència “més activa” el cap de setmana en els punts habituals d’aglomeracions i ‘botellons’

Els agents han aixecat 445.445 actes des del 14 de març del 2020 per incompliments i s’han cobrat uns 6 milions

Els mossos tindran una presència “més activa i més dinàmica” en els punts habituals de concentracions de gent i botellons. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha fet una crida a la “corresponsabilitat” per evitar aglomeracions com les del cap de setmana passat. Ha afegit que és “evident” que es pot sortir però ha alertat que les mesures per evitar contagis continuen vigents i ho estan “tant a les cinc de la tarda com a les tres de la matinada”. D’altra banda, els mossos i les policies locals han aixecat 445.445 actes per incompliments des del 14 de març del 2020. Fins ara s’han cobrat el 18% de les posades durant el primer estat d’alarma, uns 3 milions, i un 11% en la segona etapa, uns 3,1 milions.

El portaveu dels Mossos, Joan Carles Molinero, ha detallat que no es tracta d’un dispositiu específic sinó que s’han donat instruccions a les unitats de seguretat ciutadana i a les d’ordre públic que treballen de forma ordinària “perquè facin un especial incís” en els punts habituals de concentracions i botellons. Ha afegit que aquest control es fa durant les 24 hores del dia, ja que ara no hi ha restriccions horàries.

L’objectiu és “intentar garantir al màxim que la gent gaudeixi dels carrers però amb sentit de responsabilitat”, ha dit el comissari.

De la seva banda, Sàmper ha demanat no oblidar que tot i que diumenge passat va acabar l’estat d’alarma la pandèmia de la Covid-19 continua vigent. “Ara el moment és positiu però no oblidem que la corresponsabilitat és necessària per poder doblegar la pandèmia”, ha manifestat.

445.445 actes per incompliments

El Departament d’Interior ha fet també balanç dels incompliments registrats des del primer estat d’alarma, que va entrar en vigor el 14 de març del 2020, i fins la fi del segon, el passat 9 de maig. En aquest període, els mossos i els policies locals han aixecat 445.445 actes, de les quals 170.000 durant el primer estat d’alarma, 242.000 durant el segon i 33.000 en el període entremig.

Del total, 278.988 han estat per incomplir les restriccions de mobilitat, unes 68.000 (15%) per no dur la mascareta i un 8%, més de 35.000, per desobediència, resistència o falta de respecte a agents de l’autoritat. Per territoris, els 28% (125.0000) s’han aixecat a la regió metropolitana nord, el 20% (87.000) a la sud i el 18% a la regió de Barcelona (80.300).

Paral·lelament, s’han detectat 568 estafes vinculades amb la pandèmia, per exemple per la venda falsa de vacunes o de material sanitari o de desinfecció.

Pel que fa a la mobilitat, de l’1 de febrer al 2 de maig, amb restriccions de mobilitat, es van realitzar 114 controls en vies ràpides d’entrada i sortida de Catalunya i es van aixecar 235 actes per incompliments de la normativa. També s’han fet 361 controls de mobilitat als parcs naturals des del cap de setmana del 23 i 24 de gener fins al passat; i s’han aixecat 317 actes per vulneracions de les restriccions vigents en cada moment.

Del total de sancions, se n’han cobrat 18.000 de les del primer estat d’alarma, que equival a uns 3 milions; i un 11% de les de la segona etapa, que equivalen a uns 3,1 milions, segons han explicat Sàmper i la consellera de Salut, Alba Vergés.

Tots dos han comentat que les sancions es van gestionant de tal manera que s’evita que prescriguin. De fet, Sàmper ha afirmat que no els consta que hi hagi cap expedient prescrit. Vergés ha reiterat que la majoria de sancions són per no dur mascareta, les que tenen un procés més fàcil; però que la resta són més complicades de tramitar ja que s’ha d’anar “cas per cas” analitzant la situació i les restriccions del moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA