Salut

Alemanya deixa de considerar Catalunya com a zona de risc per viatjar

El govern alemany també exclou de la llista la Comunitat de Madrid, l’Aragó, Castella i Lleó i Melilla

Berlín alerta del risc de viatjar al Regne Unit per l’expansió de la variant Delta del coronavirus

El govern alemany ha exclòs Catalunya com a zona de risc per viatjar arran de la pandèmia de Covid-19. També ha tret de la llista les comunitats d’Aragó, Castella i Lleó, la Comunitat de Madrid i la ciutat autònoma de Melilla.

Així consta en la darrera actualització de l’executiu alemany sobre les àrees del planeta on considera on hi ha més risc de contagiar-se del virus. Altres països que han deixat d’estar considerats com a lloc de risc són Suïssa, Noruega, França, Estònia, el sud de Dinamarca, Lituània, Jordània, els territoris palestins i algunes regions holandeses.

Segons explica el govern alemany, la classificació com a àrea de risc és el resultat dels anàlisis de les autoritats sanitàries i els ministeris d’Interior i Exteriors, entre d’altres.

D’acord amb les darreres dades del Departament de Salut, corresponents a aquest divendres, la velocitat de propagació (Rt) es manté en 0,94 i el risc de rebrot baixa un punt, fins a 80. La incidència acumulada a 14 dies baixa i es manté per sota dels 100 casos per cada 100.000 habitants: ha passat dels 87,71 a 86,06.


El Regne Unit, zona de risc
En canvi, Berlín ha alertat aquest divendres del perill que representen els viatges a Anglaterra per la ràpida expansió de la variant Delta del coronavirus –detectada per primera vegada a l’Índia–, que és especialment agressiva i contagiosa. Les autoritats alemanyes han demanat “màxima prudència” als ciutadans i han recordat que només la pauta completa de vacunació dona la màxima protecció contra el virus. “L’evolució al Regne Unit mostra que la primera dosi no és suficient enfront d’aquesta variant, més agressiva que les fins ara conegudes, ha advertit el ministre de Sanitat, Jens Spahn.

El president de l’Institut Robert Koch (RKI) de virologia, Lothar Wieler, ha assenyalat que la variant Delta “ataca especialment els grups de població no vacunats o sense la pauta completa”.

El ministre de la cancelleria, Helge Braun , ha reconegut que una de les seves “grans preocupacions és l’expansió de la variant Delta al Regne Unit”, sobretot perquè “Londres és una de les seus de l’Eurocopa”. Braun ha avisat que les persones que viatgin a Londres “s’han de sotmetre a dues setmanes de quarantena a la tornada a Alemanya”.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA