Salut

Vacunació sense cita prèvia en deu poblacions de la demarcació

Avui, dimecres, comença una tongada de vacunació sense cita prèvia a les comarques de Girona, en deu espais de deu municipis diferents: Figueres (avui, dijous, divendres i dilluns, al Molí de l’Anguila), Girona (avui, dissabte i dilluns, al Palau Firal), Banyoles (dijous, divendres, dijous de la setmana que ve i el dia 26, al claustre del monestir de Sant Esteve), Olot (dijous i divendres, al Casal Marià), Palafrugell (dijous, al pavelló annex del poliesportiu), Sant Antoni de Calonge (divendres, pavelló firal), Ripoll (divendres, sala Eudald Graells), Roses (divendres, al mercat), Blanes (divendres, Mas Enlaire) i Lloret (dissabte, a la biblioteca).

Els convocats són els majors de 12 anys que no hagin rebut encara cap dosi del vaccí, però en algun municipi es faran sessions només per a majors de 40 anys. Amb aquest desplegament es pretén incrementar de manera notable el percentatge de gent vacunada, sobretot del col·lectiu dels més joves.

Des que va començar la temporada de vacances s’ha registrat una disminució en el nombre de persones que acudien a vacunar-se. No obstant, el nombre de ciutadans amb alguna dosi és important: dilluns, a la regió sanitària de Girona es va arribar al milió de dosis administrades, segons va informar el Departament de Salut.

Cirurgia a Palamós

L’hospital de Palamós ha començat a reprendre l’activitat quirúrgica davant la disminució d’ingressos de malalts de Covid-19. A partir de dilluns han tornat a fer part de les operacions que estaven programades.

Durant la setmana passada, en aquest centre hospitalari del Baix Empordà hi van ingressar divuit pacients per coronavirus, una quantitat que és la meitat dels que ho havien fet a finals de juliol. Actualment, el centre té 21 malalts amb Covid-19. Això ha permès reduir a la meitat la planta d’aïllament, que ha passat a tenir una vintena de llits. De totes maneres, els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) demanen no abaixar la guàrdia, perquè el percentatge de tests d’antígens i PCR positius a la comarca continua essent alt, ja que supera el 10%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona