Salut

Un dels creadors de la vacuna d’AstraZeneca veu la immunitat de grup impossible amb la variant Delta

Andrew Pollard, que va liderar el disseny de la vacuna de AstraZeneca contra la Covid-19 juntament amb la immunòloga Sarah Gilbert, creu que els programes de vacunació no han de basar-se en la idea d’aconseguir la “immunitat de grup”.

El director del Centre de Vacunes d’Oxford, Andrew Pollard, va advertir aquest dimarts que aconseguir la immunitat de grup davant el coronavirus “no és una possibilitat” una vegada la variant Delta es fa dominant.

Pollard, que va liderar el disseny de la vacuna d’AstraZeneca contra la Covid-19 juntament amb la immunòloga Sarah Gilbert, va sostenir davant un comitè parlamentari que els programes de vacunació no han de basar-se en la idea d’aconseguir aquesta “immunitat de ramat”.

“Sabem clarament que amb l’actual variant del coronavirus, la Delta, (el virus) continuarà infectant a les persones que s’han vacunat, i això significa que qualsevol que encara no s’hagi vacunat, en algun moment es trobarà amb el virus”, va dir el científic als diputats.

Va declarar a més que en el futur podria sorgir “una variant que potser fins i tot es transmet millor entre poblacions vacunades”, per la qual cosa “això atorga encara més raons per a no fer girar els programes de vacunació entorn de la immunitat de grup”.

A sis mesos vista, Pollard pensa que es produirà al Regne Unit una “fase de consolidació” en la lluita contra el virus i que la covid evolucionarà d’“epidèmia” a un mal “endèmic”.

L’agència de salut pública d’Anglaterra (NHS England), va publicar la setmana passada un informe en el qual adverteix que hi ha indicis que “els nivells del virus en aquelles persones vacunades que s’infecten amb la delta poden ser similars als que es detecten en persones sense vacunar”, la qual cosa afecta la facilitat de transmissió del patogen.

Entre prop de 1.500 pacients hospitalitzats amb la variant delta al Regne Unit des del 19 de juliol, el 55,1% no estaven vacunats, mentre que el 34,9% havien rebut la pauta completa, va assenyalar aquest informe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot