Salut

Trien els primers voluntaris de la vacuna d’Hipra

Comença el cribratge al Trueta i al Clínic per escollir 30 persones per a l’assaig clínic

Se n’hi han presentat centenars

Un cop autoritzat per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, ahir els hospitals Trueta de Girona i Clínic de Barcelona van iniciar el cribratge dels voluntaris que participaran en l’assaig amb humans de la vacuna dels laboratoris Hipra, denominada PHH-1V. La selecció es farà en funció dels criteris exigits, entre els quals hi ha que tinguin entre 18 i 39 anys i també que no hagin estat vacunats ni hagin passat la Covid-19.

El responsable de supervisar el cribratge al Trueta, Rafael Ramos, va explicar ahir que han rebut centenars de sol·licituds, la qual cosa s’explica, des del seu punt de vista, pel fet que la vacuna és “d’aquí”, ja que els laboratoris Hipra tenen la seu a la localitat d’Amer (Selva). N’hauran de triar una trentena, quinze per al Trueta i quinze més per al Clínic. I per fer-ho caldrà programar visites als candidats i fer-los proves per evitar sorpreses, “perquè algú es pot pensar que no ha passat la Covid, però ho pot haver fet de manera asimptomàtica”, puntualitza Ramos, després de subratllar la seva satisfacció: “Estem molt contents i il·lusionats de contribuir a tirar endavant una vacuna feta aquí.”

La idea, un cop enllestit el procés de cribratge, és poder començar amb les vacunacions aproximadament d’aquí a una setmana. A l’octubre començarà un altre estudi amb un nombre més gran de voluntaris que s’estendrà a altres hospitals de l’Estat i, possiblement, també de Portugal i Itàlia. L’objectiu és que el vaccí hagi pogut passar tots el filtres per poder començar-ne la comercialització en el primer o el segon trimestre del 2022.

LES FRASES

Algú es pot pensar que no ha passat la Covid però ho pot haver fet de manera asimptomàtica
Estem molt contents i il·lusionats de contribuir a tirar endavant una vacuna feta aquí
Rafael Ramos
responsable cribRatge al trueta

Una vintena de morts més i 41 nous ingressos

Catalunya va notificar ahir 21 morts més per coronavirus que situen la xifra total en 23.076. També van créixer el nombre de persones ingressades fins a arribar a 1.723, mentre que el nombre de pacients a l’UCI va baixar de 518 a 517, un menys que el dia anterior.

Segons les dades d’incidència de la Covid-19 actualitzades ahir pel Departament de Salut, hi ha 895 nous contagis, xifra que eleva l’acumulat de casos confirmats a 940.683, mentre que el risc de rebrot continuava la tendència a la baixa. Ahir estava en 300 punts, 17 menys que diumenge.

La velocitat de propagació del virus, en canvi, va pujar una dècima i es va situar en un 0,79, tot i que continua estabilitzada per sota del llindar de l’1, fet que significa que cada contagiat infecta de mitjana menys d’una persona.

La resta d’indicadors epidemiològics continuen millorant, amb una taxa de positivitat del 8,43% contra el 8,77% de la vigília, tot i que encara lluny del 5% que estableix l’OMS per considerar una epidèmia sota control, i amb una mitjana d’edat de 35,31 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona