Salut

Administren per error a Badalona 18 segones dosis d’AstraZeneca a persones que havien de rebre Moderna

Salut assegura que és un “cas aïllat” en un pla de més de 10 milions de vacunes inoculades

Salut va administrar 18 segones dosis de la vacuna de la Covid-19 d’AstraZeneca a persones que havien de rebre Moderna el 15 d’agost a Badalona, segons confirmen fonts del departament després que ho hagi avançat RAC1.

Aquestes mateixes fonts assenyalen que, tot i que les dosis administrades de forma incorrecta són 18, el nombre d’afectats és de 34 perquè són les persones que es van vacunar en aquella franja horària i tots els vaccins es van registrar com a Moderna. Va ser després quan es va detectar l’error.

Salut assegura que és un “cas aïllat” d’un pla de vacunació en què s’han administrat més de 10 milions de dosis. El conseller Josep Maria Argimon ha afirmat que no hi ha “cap problema” per a la salut ni en l’eficàcia de la pauta.

Fonts del departament confirmen que el 15 d’agost es va registrar “un incident en un punt de vacunació de Badalona” i que de seguida que es va detectar “es va informar Salut Pública i es van prendre mesures per minimitzar possibles riscos”.

Es va contactar amb les 34 persones per informar-les de la situació i se les està fent seguiment telefònic, indiquen des de Salut. Cap d’elles ha presentat afectacions i se’ls va donar l’opció de fer-se una anàlisi serològica passat un mes des de la segona dosi, informen des de la conselleria.

Preguntat per aquesta qüestió en roda de premsa, el titular de Salut, Josep Maria Argimon, ha lamentat l’error, però ha subratllat que és un cas en un pla amb més de 10 milions de dosis administrades. No ha donat detalls sobre per què es van carregar per error vacunes d’AstraZeneca en lloc de les de Moderna.

Argimon ha insistit a donar un missatge de tranquil·litat als afectats perquè aquesta segona dosi diferent no té implicacions en la salut ni en l’eficàcia de la pauta completa, ha assegurat.

El conseller ha recordat que diversos països han plantejat pautes heteròlogues o mixtes, és a dir, amb vacunes diferents. A l’estat espanyol, les autoritats sanitàries van recomanar que les persones menors de 60 anys que havien estat vacunades en primera dosi amb AstraZeneca rebessin la segona de Pfizer per evitar l’aparició d’episodis trombòtics, molt infreqüents. La majoria, però, va optar per rebre la segona d’AstraZeneca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona