Salut

Tractar amb Remdesivir pacients vulnerables de covid greu redueix en un 87% el risc d’hospitalització i mort

L’administració de l’antiviral just després del diagnòstic disminueix en un 81% les visites mèdiques sobre la malaltia

L’administració de l’antiviral per via endovenosa Remdesivir durant els tres dies posteriors al diagnòstic de Covid-19 redueix en un 87% el risc d’hospitalització i mort en persones susceptibles de patir malaltia severa. Aquesta és la principal conclusió d’un estudi internacional que ha comptat amb la participació de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses, IrsiCaixa i el Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. L’administració d’aquest medicament també disminueix en un 81% les visites mèdiques en relació amb la malaltia. Els efectes adversos relacionats amb la mateixa es redueixen del 7,1% en els pacients que no van rebre el tractament al 3,6% en els que sí ho van fer.

En l’estudi han participat 562 persones no vacunades i que tenen alt risc de passar la Covid-19 de manera severa per diferents motius. Entre aquests hi ha patir diabetis, obesitat o hipertensió. Aquestes persones s’han dividit en dos grups: un que ha rebut Remdesivir tres dies seguits just després del diagnòstic i un segon que ha rebut placebo. A tots se’ls ha fet un seguiment durant 28 dies i s’ha valorat si havien requerit hospitalització.

El cap de secció del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol i coautor de l’estudi, Roger Paredes, les dades demostren l’eficàcia del tractament antiviral amb Remdesivir en la reducció de les complicacions de la infecció i podria ser una bona eina per impedir col·lapsar les UCI. Ha afegit que l’efecte és major del que s’ha pogut detectar amb altres fàrmacs antivirals en fases inicials de la malaltia.

Actualment aquest fàrmac només es pot administrar per via endovenosa però Paredes ha assegurat que s’està treballant en una formulació oral d’aquest compost que facilitarà molt el tractament des dels centres d’atenció primària. A més, el Servei de Malalties Infeccioses de Can Ruti està avaluant altres antivirals orals que aportaran més alternatives als pacients.

Aquest assaig clínic ha comptat amb la participació de l’Atenció Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut (ICS) i el Servei d’Urgències i de Malalties Infeccioses de Can Ruti. Els resultats es presentaran durant la conferència internacional de malalties infeccioses IDWeek.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot