Salut

La tercera dosi per als majors de 70, a partir del dia 25

El reforç coincidirà amb la vacunació de la grip

Els més grans de 65 també la rebran sis mesos després de la segona

La comissió de Salut Pública va aprovar ahir administrar als majors de 65 anys una dosi de record amb vacunes d’ARN missatger (Pfizer o Moderna). L’anunci arriba l’endemà que l’Agència Europea del Medicament (EMA) obrís la porta a fer-ho per tal d’incrementar la immunitat de les persones amb més risc. La tercera dosi, que ja s’està aplicant a les residències, es començarà a injectar a la població general de més de 70 anys a finals d’octubre, probablement el dia 25, i sempre que hagin passat sis mesos des de la inoculació de la segona. Els majors de 65 anys també s’hi podran afegir més endavant.

Aquest és l’acord que van tancar ahir els representants tècnics del Ministeri de Sanitat amb els dels diversos territoris de l’Estat. La Generalitat hi va votar a favor, atès que l’edat és el principal factor de risc i l’evidència científica ha mostrat que la senescència afecta la capacitat del sistema immunitari de generar i mantenir els anticossos. Amb tot, hi va haver cinc abstencions i dos vots en contra, de Madrid i Galícia.

L’acord serà ratificat pel Consell Interterritorial d’aquesta tarda i permetrà compaginar la dosi de reforç per a la Covid amb la vacunació contra la grip, un fet que havien demanat diverses administracions per tal de facilitar la logística. En aquest sentit, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va decidir mantenir alguns dels grans centres de vacunació oberts en vista de la possibilitat que s’aprovés aquesta dosi addicional per a la gent gran.

L’EMA va precisar ahir que, tot i ser “segura i eficaç”, encara no pot fer “una recomanació ferma sobre quan i per a qui” implementar-ne la tercera dosi. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, sosté que la vacunació és dinàmica i no descarta que nous grups poblacionals s’afegeixin pròximament a la dosi de reforç.

Se’n reactiva la compra

En aquest sentit, l’Estat va reactivar ahir la compra de noves dosis, que havia aturat davant la caiguda d’interès de la població. Darias va anunciar la compra de més de 3,8 milions de noves dosis, que es destinaran tant a la vacunació de reforç com a la possible incorporació de nous grups de vacunació, com els nens.

LA XIFRA

81,4
per cent
de la població catalana major de 12 anys ja ha completat la pauta de vacunació anti-Covid.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA