Salut

Bèlgica torna al teletreball obligatori almenys quatre dies a la setmana pel repunt de contagis de Covid-19

Els països europeus endureixen les restriccions als no vacunats i amplien l’ús del passaport covid

Els països europeus tornen a endurir les restriccions davant el repunt de contagis de Covid-19. El darrer ha estat Bèlgica, que ha anunciat la tornada al teletreball obligatori almenys quatre dies a la setmana des d’aquest dissabte per frenar la transmissió del virus. La mesura s’aplicarà fins al 13 de desembre i progressivament s’aniran reduint els dies de teletreball obligatori, en cas que sigui possible.

Bèlgica no ha estat l’únic país europeu que ha reforçat les restriccions. Àustria manté un confinament per a les persones no vacunades, que són aproximadament el 35% de la població, mentre als Països Baixos els bars, restaurants i supermercats tanquen a les vuit del vespre i les botigues no essencials a les sis de la tarda.

A Alemanya, els estats han començat a imposar restriccions a les persones no vacunades, que no podran entrar, per exemple, a restaurants o hotels. El debat sobre si estendre a tot el país aquesta mesura, que descarta que els no vacunats puguin entrar a llocs amb PCR negativa, està sobre la taula, així com també el d’obligar a vacunar-se els treballadors d’alguns sectors com el sanitari.

A Itàlia fa més d’un mes que per treballar cal mostrar el certificat covid, tant al sector públic com al privat. També s’ha d’ensenyar en mitjans de transport, inclosos els taxis. En canvi, a França l’augment dels contagis no s’ha traduït en un increment de la pressió hospitalària. És per aquest motiu que, ara per ara, el govern francès de no veu “ni de lluny ni de prop” un nou confinament.

Grècia exigeix el certificat covid per seure a terrasses i només deixa estar a l’interior dels locals a les persones vacunades. S’exigeix ensenyar el certificat a comerços, bancs o edificis públics. En el cas del Regne Unit, el govern descarta per ara ampliar l’ús de la mascareta o del passaport covid.

Amb la major part dels països europeus ampliant l’ús del passaport covid, la mesura està sobre la taula a Catalunya. El Govern descarta per ara noves restriccions i assegura que prioritzarà l’ús del passaport covid a noves limitacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC