Salut

La Marató suma milions per dedicar a la salut mental

El programa solidari compleix els trenta anys amb una edició especial

Argimon diu que es prioritzarà l’atenció

La Marató ha complert trenta anys i ho va celebrar amb una edició especial, aquest cop dedicada a recaptar fons per a la salut mental. El programa solidari de TV3 i Catalunya Ràdio continuava actualitzant els marcadors fins a quarts de dues de la matinada. A les onze de la nit s’havien aconseguit superar els 5,8 milions d’euros. Una recaptació que es destina a la investigació i que s’anirà incrementant els propers dies amb les aportacions anònimes de milers de ciutadans, entitats i empreses que participen en aquesta cita solidària que s’escau sempre el cap de setmana previ a Nadal. La Marató celebrava tres dècades convidant trenta periodistes a portar el programa durant tot el dia, per entrevistar convidats i donar pas a les actuacions musicals i a les activitats solidàries que es feien arreu del territori. Les connexions es van fer al matí des del Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Teatre-Museu Dalí de Figueres, l’amfiteatre romà de Tarragona i la Seu Vella de Lleida. Aquest últim va ser el punt d’arribada de la cursa i caminada popular en què van participar 600 persones. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va anunciar un pla de reforç amb 52 equips a l’atenció primària per tractar i prevenir les malalties mentals, especialment entre els joves. Segons va dir el responsable de Salut, la previsió del departament és contractar 380 psicòlegs, dels quals 140 ja s’han incorporat.

A diferència de fa un any, marcat per les limitacions de la pandèmia, les entitats i els col·lectius van recuperar els actes per sumar fons al marcador i els voluntaris atenien les trucades solidàries des de les quatre seus del territori. Les donacions es poden fer també per Bizum o pel web de TV3.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa
Regne Unit

La desbandada de cinc cavalls de l’exercit provoca el caos a Londres

Barcelona