Salut

Una vintena de pacients crítics s’han derivat fora de la regió

L’arribada de la sisena onada de la covid-19 va ser a les comarques gironines abans que a la resta de Catalunya

 Actualment hi ha 222 pacients ingressats a la regió

Des de mitjan desembre, una vintena de pacients crítics s’han hagut de derivar fora de la regió sanitària de Girona a causa de l’elevat nombre de casos de covid-19. Aquesta és una de les conseqüències d’aquestes darreres setmanes de pandèmia a l’hospital Josep Trueta de Girona, on, com ja havia passat en algunes de les anteriors onades, en els moments amb més malalts, s’ha hagut d’activar el trasllat a altres centres sanitaris fora de les comarques gironines, com per exemple i entre d’altres, a l’hospital Can Ruti, a Badalona. Ahir a l’hospital Josep Trueta hi havia 74 pacients hospitalitzats amb covid-19, dels quals 44 eren crítics o semicrítics.

Segons explicava ahir l’infermer adjunt de l’àrea pediàtrica, maternoinfantil, cures intensives i urgències de l’hospital Josep Trueta Carles Cordon, actualment hi ha quatre unitats de crítics on s’atenen pacients amb covid-19: les dues UCI, una de dues unitats de reanimació i la unitat coronària. Són dispositius que s’han hagut d’adaptar amb el pic de la sisena onada, especialment des de mitjan desembre. Altres mesures dutes a terme a l’hospital han estat la supressió de les operacions no urgents i la reducció de les visites als pacients ingressats, mesures que s’han activat a pràcticament tots els centres hospitalaris de la regió. Tot plegat fa que la situació es mantingui tensionada als centres sanitaris gironins com l’hospital Josep Trueta, on, segons explica Cordon, la sisena onada va arribar abans que a la resta de Catalunya, de la mateixa manera que havia passat amb algunes de les altres onades.

En total, i segons el portal de Salut dades covid, a la regió sanitària de Girona hi havia 222 pacients ingressats per covid-19 –cinc més que en l’anterior balanç–, dels quals 52 són crítics. Segons dades de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, a l’hospital de Blanes hi havia ahir 43 persones hospitalitzades, xifra que també inclou els pacients en règim d’hospitalització sociosanitària, 13 a l’hospital sociosanitari de Lloret de Mar i 1 a l’hospital asil Sant Jaume de Blanes.

Risc de rebrot molt alt

Segons el mateix portal de dades, actualment hi ha 143.130 casos confirmats acumulats per covid-19 a la regió sanitària de Girona, i el risc de rebrot és molt alt, amb 3.126. La velocitat de reproducció de la malaltia se situa en 1,46 i hi ha 659.692 persones que han rebut la pauta completa de vacunació. Pel que fa a les defuncions registrades a la regió sanitària de Girona per covid-19 des de l’inici de la pandèmia, són ja, com a mínim, 2.387 les persones que han mort a causa del virus.

LES XIFRES

222
pacients
ingressats per covid-19 hi ha als centres sanitaris gironins.
52
dels
pacients són crítics o semicrítics.
659.692
persones
han rebut la pauta de vacunació completa a la regió sanitària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà