Salut

Reclamen més personal per als centres de salut de Palamós

El comitè d’empresa de la Fundació Hospital de Palamós Gent Gran alerta de la sobrecàrrega que afecta els treballadors

Afirma que la problemàtica, ja anterior a la covid, s’ha agreujat

El comitè d’empresa de la Fundació Hospital de Palamós i Palamós Gent Gran reclama més personal per a aquests dos grans centres de salut. Una petició, però, que no és nova. Segons expliquen, aquesta problemàtica és anterior a la pandèmia, si bé aquesta l’ha agreujat, especialment pel que fa a la sobrecàrrega que afecta els seus professionals. Amb tot, i segons fonts del comitè, la mateixa gerència els va traslladar el compromís que s’estudiarien les seves peticions i es buscarien solucions en el marc del pressupost del 2022.

El comitè posa sobre la taula uns arguments en què reclama buscar solucions reals i efectives a la precarització laboral i als contractes fixos i discontinus i a les guàrdies inacabables. Una situació que es veu compromesa, segons exposen, per la saturació de serveis, com ara el d’urgències i, evidentment, l’atenció a primària.

Dilluns a la nit es va reunir el Patronat de la Fundació de l’Hospital de Palamós per aprovar els pressupostos del 2022, incorporant-hi un punt amb la petició d’un increment de la plantilla estructural, si bé el resultat no ha transcendit.

Més plantilla

Susi Garcia, presidenta del comitè d’empresa de l’hospital de Palamós i delegada sindical de la UGT, demana precisament que aquest pressupost per al 2022 doni resposta a les millores que reclama el personal sanitari. Una d’aquestes és augmentar la plantilla estructural. Garcia exposa: “Aquells reforços que es donen en un moment puntual s’han d’acabar consolidant”, afegint-hi que: “Estem vivint moments de gran precarietat pel que fa a les plantilles, que s’han dissenyat amb contractes fixos discontinus i amb unes guàrdies brutals. Tot això ha fet que el clima per als treballadors hagi arribat a ser insostenible.” Pel comitè, s’està davant d’una situació tensa que repercuteix en altres serveis com ara el laboratori, la rehabilitació i les urgències. Sobre aquestes últimes, sostenen que han quedat petites i mancades de llits. El personal sanitari, a través dels seus representants sindicals, demana una millora de la planificació, i es queixa que la manera de treballar en la sanitat no ha canviat en els últims temps. Per aquest motiu, no descarten mobilitzacions perquè admeten que la seva situació està al límit.

Fidelitzar el personal

Pel que fa al centre sociosanitari Palamós Gent Gran, aquest té una notable falta de personal, amb molts treballadors de baixa, i això afecta la qualitat assistencial que ofereix, a banda de la mateixa salut mental i física dels professionals. Des del comitè d’empresa de l’hospital i Palamós Gent Gran reclamen també que es millorin les condicions laborals per fidelitzar el personal sanitari, ja que, darrerament, són molts els que marxen a altres centres o a països on se’ls garanteix millors oportunitats de treball. I també per assegurar un relleu generacional en el sector.

Els treballadors sanitaris consideren que cal millorar la planificació i lamenten que la manera de treballar en la sanitat no ha canviat gaire. Amb tot, no descarten mobilitzacions perquè admeten que la seva situació està al límit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

figueres

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins