Salut

FIGUERES

Redueixen les bacterièmies en les diàlisis canviant els taps dels catèters

La Unitat de Diàlisis del Servei de Nefrologia de l’Hospital de Figueres ha aconseguit reduir la taxa de bacterièmies canviant els taps dels catèters. Així ho constata un estudi elaborat l’últim any per aquesta unitat. La bacterièmia, que és la presència de bactèries en sang, és una de les principals infeccions associades a l’ús de catèters. Segons aquest treball, la substitució dels taps d’un sol ús per un tap que es canvia un cop a la setmana suposa una disminució de la manipulació del catèter i, en conseqüència, de la possibilitat d’agafar una infecció.

El nou model de tap que es fa servir en aquest procediment es diu Luer Lock i està dissenyat per segellar i protegir l’extrem del catèter i la xeringa. Aquests taps tenen una membrana a la qual es connecta directament la xeringa i gràcies a la qual l’entrada del catèter queda tapada. Per aquest motiu, no cal canviar el catèter en cada sessió de diàlisis, sinó un cop finalitzen les tres sessions que es fan en una setmana. “D’aquesta manera evitem manipulacions i el resultat ha estat molt més efectiu perquè s’han reduït les bactèries en sang”, explica Míriam Lladó, una de les infermeres que ha participat en l’estudi, juntament amb les també infermeres Cristina Pena, Laia reixach, Cristina Vázquez i Alícia Rey.

A més, l’ús dels taps Luer Lock té un impacte econòmic important perquè ajuda a reduir les despeses. “Una bacterièmia representa que s’han d’administrar antibiòtics, tornar al quiròfan a col·locar un nou catèter. Fins i tot hi ha la possibilitat d’ingrés hospitalari. Això té un cost molt elevat per a l’hospital que es pot estalvia si es redueixen aquest tipus d’infeccions”, afegeix Alíca Rey, cap d’infermeria del Servei de Nefrologia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA
sequera

Els pantans guanyen fins avui 21 hm³ i 47 entre març i abril

barcelona

Ocupen un local municipal que usen els castellers per crear un casal de joves

SANT CUGAT DEL VALLÈS
societat

Jutgen un acusat que afronta més de 17 anys de presó per violar l’exdona

girona
societat

Confirmats 23 anys de presó per un home que va matar la dona

Barcelona
societat

Torna la fira d’ocupació TreballemGi a Alt Empordà, el 15 de maig

figueres

L’Hospital de Bellvitge impulsa la teleassistència per als pacients amb asma

L'Hospitalet de Llobregat

Collboni reclama a Mascort fons per a Collserola

Barcelona