Salut

Estudien un nou tractament contra l’obesitat i el fetge gras amb dones en la menopausa

El centre tecnològic Eurecat amb la col·laboració de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) estudien l’efectivitat d’una nova teràpia basada en un multi-ingredient d’aminoàcids per millorar l’impacte de l’obesitat i la malaltia del fetge gras no alcohòlic en la salut de dones en l’etapa de la menopausa.

En concret, la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat posarà en marxa una intervenció nutricional de tres mesos amb dones amb menopausa, per estudiar els efectes d’aquest ingredient nutracèutic en la reducció del greix visceral i l’esteatosi hepàtica de les voluntàries.

Actualment, el 29 per cent de les morts anuals a l’Estat es relacionen amb la malaltia cardiovascular, el qual està fortament associat amb l’obesitat, que afecta un 30 per cent de la població, i amb la malaltia del fetge gras, que pateix una de cada quatre persones. Com explica l’investigador de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat i coordinador del projecte, Xavier Escoté, “el multi-ingredient d’Eurecat és una combinació d’aminoàcids del metabolisme de la histidina i, per tant, amb el seu tractament es redueixen els efectes secundaris propis de les teràpies actuals, el que suposa un avantatge per a la salut de les persones”. A més, “en les proves realitzades fins al moment, la teràpia amb aquest nutracèutic presenta una gran efectivitat, ja que genera una reducció de més del 15 per cent de greix visceral i de més del 70 per cent de la malaltia hepàtica”, indica la investigadora de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat, Andrea Costa. Per això, afegeix, “Eurecat posa en marxa una intervenció per estudiar la seva efectivitat també en les dones en l’etapa de la menopausa que presentin aquestes malalties cardiovasculars”.

L’estudi es desenvoluparà en el marc del projecte anomenat Fathis+, que compta amb la col·laboració de l’IDIBGI. “Aquest estudi donarà continuïtat a recerques prèvies impulsades conjuntament entre l’IDIBGI i Eurecat. En aquest cas, col·laborarem aportant la nostra experiència en l’anàlisi de dades per millorar la interpretació dels resultats”, afirma el Dr. Jordi Mayneris-Perxachs, investigador consolidat del grup de Nutrició, Eumetabolisme i Salut de l’IDIBGI i el CIBERObn, que participarà en l’estudi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva