Salut

Comencen les obres d’ampliació del CAP, que tindrà una base del SEM

Les obres d’ampliació i reforma del CAP Dr. Moisès Broggi de l’Escala han començat en les últimes setmanes i es preveu que tinguin una durada d’un any. Els treballs consisteixen en la construcció d’un nou edifici adjacent a l’actual CAP, on s’inclourà una base d’ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). El projecte també té per objecte la reforma de l’edifici existent, que s’executarà un cop hagi finalitzat l’ampliació i la reestructuració d’espais i serveis. En el seu conjunt es disposarà d’un total de 25 consultes, tant d’atenció programada com d’atenció continuada i urgent. Aquest matí el gerent de la Regió Sanitària Girona, Jaume Heredia; l’alcalde de l’Escala, Josep Bofill, i el director gerent de la Fundació Salut Empordà, Sergi Iglesia, han visitat les obres i han pogut constatar l’inici dels treballs.

El gerent de la Regió Sanitària Girona, Jaume Heredia, ha destacat el compromís del Departament de Salut “amb la millora i l’adaptació dels serveis de salut a les necessitats de la població, així com amb la modernització de les infraestructures sanitàries a la Regió Sanitària Girona. Aquesta ampliació és un pas fonamental en aquesta direcció”. Heredia ha explicat, a més, que “no només s’incrementarà el nombre de consultes, sinó que també permetrà una millor organització i distribució de l’espai, assegurant una assistència més eficient i còmoda per a tothom.”

Per la seva banda, l’alcalde de l’Escala, ha manifestat que “estem contents que s’hagin iniciat aquestes obres, que han de suposar una important millora de les instal·lacions i els serveis per a les persones treballadores i usuàries del CAP”. Josep Bofill ha afegit que aquesta “era una actuació molt necessària i per això l’Ajuntament no va dubtar ni un moment a aportar els terrenys necessaris per tal que es pogués dur a terme”

El director gerent de la Fundació Salut Empordà, Sergi Iglesia, també s’ha mostrat molt satisfet per l’inici d’aquestes obres, “que representaran un salt endavant en l’atenció que oferim a la ciutadania. D’una banda, milloraran el seu confort i benestar, tant a les sales d’espera com a les consultes. I d’una altra, als professionals els permetran comptar amb més espais de treball, la qual cosa facilitarà l’organització de la seva feina i revertirà en una millor assistència”.

L’obra està finançada pel Servei Català de la Salut i té un cost total aproximat d’1,8 milions d’euros: 1,6 milions d’execució d’obra, adjudicat a l’empresa Cosplaan, Obras y Servicios Laantit, SL, i una previsió d’uns 250.000 euros d’equipament. El projecte, dissenyat per Coll-Leclerc Arquitectes, consisteix en la construcció d’un nou edifici en un solar cedit per l’Ajuntament de l’Escala i adjacent a l’actual CAP, ubicat al carrer Mossèn Salvador Jué.

Organització d’espais

L’ampliació constarà de planta baixa i primer pis. A la planta baixa s’ubicarà l’atenció continuada i urgent amb accés extern i diferenciat, on se situarà la base d’ambulàncies del SEM. El primer pis de l’ampliació es destinarà a espais de descans i dormitoris per als professionals de guàrdia i del SEM. Actualment la zona d’atenció continuada i urgent disposa de 6 espais d’atenció (entre consultes, sales de tractament i boxs). Un cop acabada l’ampliació, les urgències es traslladaran al nou edifici, que constarà de 8 espais (7 zones assistencials i 1 àrea de triatge)

Les noves instal·lacions estaran connectades internament amb l’edifici ja existent i compartiran el mateix taulell d’admissions i recepció. L’ampliació permetrà alliberar espais del CAP actual que s’aprofitaran per reorganitzar-lo i obtenir una àrea assistencial més diàfana. En aquesta zona es mantindrà l’atenció programada. Estarà dotada amb 10 consultes de medicina i infermeria general, 2 de pediatria, 2 d’odontologia i 4 de polivalents. Així, el centre haurà guanyat 4 consultes més d’atenció programada, passant de les 14 actuals fins a 18 un cop hagi finalitzat la reforma i reestructuració d’espais.

Així mateix, el projecte d’ampliació inclou la construcció d’un pati interior en paral·lel a les sales d’espera, el qual permetrà l’entrada de llum natural, transformant aquest espai en una zona més agradable per a la ciutadania. En el seu conjunt, l’obra actuarà sobre una superfície construïda de 1.023 m2: 509 m2 d’ampliació, 400 m2 de reforma i 114 m2 de la base d’ambulàncies del SEM.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona