Salut

Salut

El Vall d’Hebron presenta un pla d’actuació davant d’un accident amb múltiples afectats

L’hospital Vall d’Hebron presenta un nou pla d’actuació davant d’un incident amb múltiples afectats per donar una resposta ràpida en cas de catàstrofe, sigui per causa natural o per un accident de tren o d’avió, en una planta química o un atemptat. Es tracta d’un pla de coordinació intrahospitalària i amb el territori, a través d’una comunicació contínua amb el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya.

Vinculat a aquest pla, s’ha creat una comissió per donar formació a tots els implicats. “Sabem que davant d’una catàstrofe, la distribució clara i inequívoca dels rols dels nostres professionals és clau per garantir una resposta extraordinària del nostre hospital”, assegura Marilyn Riveiro, coordinadora de Crítics del Vall d’Hebron.

El cap de guàrdia de l’hospital seria el responsable de l’activació del pla. “La nostra tasca inicial és comprovar la veracitat d’aquesta catàstrofe amb el SEM i posteriorment fer una activació de tots els professionals de l’hospital, tant sanitaris com no sanitaris, per poder donar resposta de la manera més efectiva a la catàstrofe”, explica Jacinto Baena, adjunt a l’UCI de l’Hospital de Traumatologia i un dels caps de guàrdia del Vall d’Hebron.

L’activació del pla comportaria una gran mobilització dels recursos humans i materials del centre, amb una reorganització que intentaria interferir el mínim possible en l’activitat habitual.

“Els professionals d’infermeria tenim un paper clau en l’actuació en un incident amb múltiples afectats: rebre i identificar amb polseres els pacients en funció del nivell de gravetat. No només ens encarreguem de les cures dels pacients sinó també d’adequar els espais amb el material per atendre’ls”, diu Yolanda Parrilla, infermera supervisora del Servei d’Urgències de Traumatologia.

El pla inclou la perspectiva de l’atenció psicosocial als primers afectats, a les famílies i a l’entorn social. “La intervenció psicosocial és per primera vegada reconeguda com una intervenció tan imprescindible com les altres de cara a la prevenció de patologies més greus”, aplaudeix Guila Fidel, psicòloga clínica del Servei de Psiquiatria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA
societat

Els joves de La Causa justifiquen l’ocupació i estenen la mà als Castellers

sant cugat del vallès
administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró
urbanisme

El nou carril bici d’Igualada rep un premi de mobilitat

IGUALADA
societat

Finançament a quatre bandes pel nou centre per a l’Associació Alzheimer de Tàrrega

tàrrega
tradicions

Publicat el videoclip de la festa major de Lleida

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Parasiten figueres de moro per eradicar-les del Cap de Creus

EL PORT DE LA SELVA