El Sant Camil tindrà 15 llits més al juliol que ajudaran a descol·lapsar l'hospital, segons la direcció

Els metges del centre han reclamat un increment urgent del nombre de llits

Un total de 66 metges de l'hospital comarcal Sant Camil han signat una carta enviada a la direcció per reclamar la necessitat d'augmentar de manera urgent el nombre de llits destinats a atendre els pacients. La congestió que es repeteix contínuament al centre fa que molts pacients hagin d'esperar habitació als passadissos durant moltes hores, i que arribin a passar-hi la nit. El centre ha pactat amb el Servei Català de Salut l'habilitació de 15 llits més per a pacients aguts o subaguts, és a dir, aquells que estan ingressats a l'hospital una mitjana d'entre tres i nou dies, i que arriben a través d'urgències. La mesura, que «ja s'ha explicat als metges», «donarà molt de respir» a curt termini, segons el gerent del Consorci Sanitari del Garraf, Josep Lluís Ibáñez. «Hi haurà més possibilitats d'ingrés», diu Ibáñez.

Una congestió habitual

Els quinze llits que s'habilitaran provenen de la unitat de llarga estada, que no està gens saturada tenint en compte la creació d'aquest tipus d'atenció a la comarca, segons Ibáñez. El gerent del Consorci Sanitari del Garraf reconeix que enguany la pressió a urgències «està durant més del compte». Ibáñez assegura que, normalment, la congestió sol ser més habitual entre els mesos d'octubre i març, amb el virus de la grip. Una població més envellida, i l'augment del nombre d'intervencions al llarg dels darrers dos anys han contribuït a col·lapsar els llits d'aguts, que actualment són 159.

Dilluns d'aquesta setmana, les urgències del centre estaven col·lapsades, amb pacients als passadissos, segons explica el gerent. La situació era molt diferent dijous al matí i a primera hora de la tarda: no hi havia ni un sol pacient als passadissos d'urgències. La congestió hospitalària «passa a tot arreu», segons el responsable de l'hospital Sant Camil.

Josep Lluís Ibáñez destaca l'elaboració d'un pla estratègic com una de les eines que determinarà les carències i les necessitats del centre a mitjà i llarg termini. Un centenar de professionals estan participant en l'elaboració del document des del març, amb la previsió que estigui llest abans de les vacances d'estiu, segons el gerent. El pla recollirà les necessitats materials i humanes dels dos hospitals de la comarca, que van fusionar-se a finals de l'any passat en el Consorci Sanitari del Garraf.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona