Salut

penedès

El PSC i ICV defensen el servei d'urgències

El govern municipal de Sant Pere de Ribes, format pel PSC i ICV-EUiA, presentarà en el pròxim ple municipal una moció contra el tancament de l'atenció continuada al centre bàsic de la salut de les Roquetes i el tancament del servei del centre bàsic de Ribes els caps de setmana i dies festius. La coalició de govern considera inacceptable la decisió del Departament de Salut de la Generalitat, i assegura que es priva els ciutadans i ciutadanes d'una atenció sanitària de proximitat i de qualitat.

L'alcalde, Josep Antoni Blanco (PSC), ha destacat que aquestes mesures “col·lapsaran encara més els serveis d'atenció continuada dels hospitals, unes atencions que ja fa uns anys tenen una falta de recursos humans i que continuaran resultant afectades per les restriccions de la despesa sanitària que s'aplica ara”.

El CAP a les Roquetes oferia el servei ininterromput les 24 hores, els set dies de la setmana i el CAP de Ribes donava servei els caps de setmana i els festius. Ara, les persones usuàries s'hauran de desplaçar a l'hospital de referència comarcal Sant Camil i Sant Antoni. Blanco també ha volgut destacar que el municipi de Sant Pere de Ribes és residencialment molt extens i que no disposa de transport urbà públic nocturn i que durant els dies festius és molt deficitari.

Amb aquesta moció, el govern municipal vol remarcar que la Generalitat i el Departament de Salut estan donant prioritat a la sanitat privada en detriment de la pública i, per tant, perjudicant els ciutadans i ciutadanes amb menys poder adquisitiu.

“Des de Sant Pere de Ribes som conscients de la situació de crisi econòmica actual”, ha dit Blanco, que assegura, però, que aquestes polítiques són “antisocials” des del moment en què es retallen la sanitat i l'educació, que repercuteixen directament en “la cohesió social, la igualtat d'oportunitats i la salut”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva