La consellera Geli posa la primera pedra del reivindicat CAP per al barri sabadellenc de Gràcia

L'equipament costarà 2,5 milions, farà 1.400 m² i funcionarà a finals del 2010

El solar de l'antic dipòsit municipal de vehicles donarà cabuda al nou equipament i, més endavant, a una escola bressol per al barri. Diversos veïns es van acostar a la cerimònia i van recordar a la consellera que fa dues dècades que esperen unes instal·lacions més properes que l'actual CAP del carrer Lepant, que tancarà quan funcioni el nou. Geli va celebrar que ja es vegi «la llum al final del túnel», perquè el 2011 tots els centres de salut de Sabadell s'hauran adequat per als pròxims vint anys.

L'alcalde, Manuel Bustos, també es va enorgullir d'aquest fet. «S'han acabat els CAP instal·lats en baixos d'edificis amb consultoris sense finestres i barreres arquitectòniques.» El procés de millora es completarà amb la posada en marxa del centre de Campoamor, l'ampliació de Merinals i la construcció del de Can Llong, una obra que també s'iniciarà a final d'any.

Abans de la cerimònia, Bustos i Geli van desencallar les inversions per avançar més de pressa en la reforma del Parc Taulí –amb l'enderroc de Santa Fe–. Les obres per reformar les urgències del Taulí s'iniciaran a l'estiu, i entre novembre i desembre es reobrirà la clínica Aliança.

Tret de sortida al CAP de Palau-solità

E.A.

La consellera de Salut, Marina Geli,va posar ahir la primera pedra del nou CAP de Palau-solità, en un solar cedit pel municipi on des de fa uns dies ja treballa la maquinària pesada. L'alcaldessa, Mercè Pla, va acompanyar Geli, igual que nombrosos veïns que van assistir a la presentació del projecte arquitectònic.

La titular de Salut va subratllar la importància de «començar una obra de 3 milions d'euros» en una època de crisi, i també va elogiar la «magnífica aparença» de l'edifici, que substituirà el vell CAP. Per la seva banda, l'alcaldessa es va mostrar «molt satisfeta per donar el tret de sortida a una obra tan important i reivindicada». A més, Pla va recordar que se satisfarà la demanda d'«una ambulància per al municipi i que el CAP pugui donar servei les 24 hores».

Millores oncològiques a la comarca

A més de les dues primeres pedres, Geli va inaugurar ahir el nou accelerador lineal de radioteràpia a l'Hospital General de Catalunya. El nou aparell formarà part dels serveis que el centre, en col·laboració amb els departaments d'oncologia del Parc Taulí i el Consorci Sanitari de Terrassa, oferirà als malalts de càncer del Vallès Occidental. La inversió, de 2 milions, evitarà desplaçar 1.600 pacients a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.