Salut

El cotxe es torna intel·ligent

Els fabricants d'automòbils aposten pel vehicle connectat en espera dels que són totalment autònoms

Seat i Ford presenten turismes que reserven aparcament, estacionen sols i mantenen la distància

“El cotxeconnectat transformarà totalment les nostres vides”, assegura el conseller delegat de Ficosa

Empreses com Google han posat en marxa, amb èxit, el cotxe sense conductor que circula, amb llicència i tot, per algunes zones de Califòrnia. Segons diuen, un cop se superin les traves tècniques i legals, el vehicle del futur serà més eficient i més segur. Mentre això no arriba, però, les empreses automobilístiques preparen innovacions per al futur immediat.

Seat i Ford van aprofitar el Congrés Mundial del Mòbil (MWC) per presentar ahir les principals novetats del que ja es coneix com a cotxe intel·ligent, smart car en anglès. La primera va anunciar una aliança amb Samsung i l'empresa de xarxes empresarials i internet de les coses per fer el “cotxe connectat”. Els prototips que s'han fabricat permeten, entre altres coses, reservar una plaça d'aparcament en un pàrquing, accedir-hi i que s'obrin les barreres sense necessitat de fer res i, en sortir, pagar sense baixar del cotxe, va explicar a aquest diari Alberto Rico, responsable de Full Link de Seat.

L'empresa automobilística ha desenvolupat, a més, una aplicació que converteix el mòbil en la clau del vehicle, de manera que, per exemple, un pare pot habilitar el mòbil del seu fill perquè el converteixi en la clau digital del cotxe. Més endavant, a més, amb el telèfon podrà limitar el temps d'ús del cotxe, determinar la velocitat màxima i el tipus de conducció.

També Ford va anunciar noves aliances tecnològiques per dur a terme el que el seu president, Mark Fields, anomena “la revolució de la mobilitat”, com la que ha tancat amb l'empresa alemanya Flinkster Carsharing per engegar un sistema per compartir cotxes a través del telèfon mòbil. El més innovador, però, és el que aporta el sistema Sync 3 que durà instal·lat el nou Ford Kuga, que permetrà, entre altres coses, estacionar el cotxe en bateria de manera totalment automàtica, de manera que el conductor podrà, per exemple, sortir amb comoditat del vehicle en un pàrquing d'aquells que escatimen l'espai i mirar-se tranquil·lament com el cotxe aparca sol.

El nou cotxe intel·ligent de Ford també facilitarà les coses al conductor quan es trobi enmig d'un embús de trànsit. El sistema durà una càmera frontal que calcularà la separació respecte al vehicle del davant i vetllarà perquè es respecti una distància de seguretat mínima, i uns sensors que impediran envair el carril del costat. El turisme està equipat amb una pantalla tàctil a l'abast del conductor perquè contesti amb un clic les trucades de telèfon i manipuli el navegador o l'Spotify, que es controlaran amb la veu. “Els ulls han d'estar pendents de la carretera i les mans, al volant”, va resumir Field.

Les empreses tecnològiques ja fa temps que treballen per integrar els vehicles en la idea global de l'anomenada vida connectada. “El cotxe connectat transformarà totalment les nostres vides per fer-les més segures, més còmodes i més informades amb una infinitat d'oportunitats d'entreteniment”, va dir, en un comunicat, Xavier Pujol, conseller delegat de Ficosa, empresa dedicada als sistemes de connectivitat, que ahir també anunciava una nova aliança, en aquest cas amb Panasonic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT