Societat

NARCÍS BONMATÍ I JOSEP MIQUEL GARCÍA

TESTIMONIS DE JEHOVÀ. ORGANITZADORS DELS CONGRESSOS DE REUS I BARCELONA

“Conèixer la Bíblia ens dona una saviesa pràctica”

“Aquest cap de setmana els Testimonis de Jehovà celebrem a Barcelona el congrés anual més multitudinari”

“Serem 35.000 persones, però és obert a tothom qui ens vulgui conèixer”

“Ser valent és important perquè ens dona una fermesa moral, espiritual, de voluntat per tenir el domini dels nostres sentiments”

TEMPS DE TROBADA
A finals del mes de juny els Testimonis de Jehovà van començar a fer els seus congressos als diferents territoris de Catalunya. Aquest any els congressos es fan sota el lema Sigues valent! A finals de juny es van fer a Girona i a Reus, i a principis de juliol se n’ha fet un altre a Reus. Aquest cap de setmana (des de divendres i fins avui) s’està fent el congrés al Palau Sant Jordi de Barcelona, on s’hi esperen unes 30.000 persones. Després, a l’agost, se’n fa un altre a Sant Quirze del Vallès. Els congressos que es fan a Catalunya coincideixen amb tots els congressos dels Testimonis de Jehovà al món. Se’n fan a 180 països i mobilitzen 15 milions de persones.
Convidem tothom que vingui a conèixer la Bíblia amb nosaltres

Avui el Palau Sant Jordi de Barcelona aplegarà milers de testimonis de Jehovà que celebren, des de divendres, el seu congrés anual. Cada any el fan i, com cada vegada, el recinte esportiu s’omple de gom a gom, amb fins a 35.000 persones. Amb aquesta trobada la comunitat es reuneix, llegeix la Bíblia i s’endinsa en les seves creences i reflexions. Com que és un acte obert a tothom, també l’aprofiten per donar a conèixer les seves idees. Abans del gran congrés de Barcelona i durant el juny i principis de juliol se n’han fet d’altres, de menys envergadura, en diferents punts de Catalunya.

De quina quantitat de gent parlem quan parlem dels Testimonis de Jehovà a Catalunya?
Quan parlem dels Testimonis de Jehovà a Catalunya podem parlar de fidels batejats, de persones que estan estudiant la Bíblia amb nosaltres i de simpatitzants que venen a les nostres reunions. Estaríem parlant d’unes 40.000 persones. A Catalunya tenim 148 sales del regne i 358 congregacions on es parla en 14 idiomes diferents.
El lema dels congressos d’aquest any: Sigues valent!
La vida avui no és fàcil. Per a ningú, ni per als joves, que han de ser valents i saber dir no davant de determinades circumstàncies, a les famílies o a la gent gran. La pèrdua d’un ésser estimat, els problemes econòmics, la soledat, els problemes a la feina... S’ha de ser valent per enfrontar-se al materialisme. Ser valent és important perquè ens dona una fermesa moral, espiritual, de voluntat per tenir el domini dels nostres sentiments. Que no siguin els sentiments els que ens dominen sinó que puguem tenir-ne el control.
A vostès la Bíblia els guia cada dia, en la quotidianitat.
Les persones davant de les pressions poden quedar bloquejades mentre intenten buscar una sortida als problemes. Fins i tot hi ha problemes que pesen com una llosa. S’han fet molts llibres d’autoajuda, tothom intenta aportar el seu gra de sorra. Nosaltres trobem que la Bíblia és un llibre pràctic: no només l’hem de veure com un llibre antic, històric, sinó com un llibre d’autoajuda amb molts principis que, des del nostre punt de vista, expressen el punt de vista del Creador. A la Bíblia trobem què pensa Déu davant dels diferents problemes, quina solució proposa, què diu que hem de fer. En la vida veiem que se’ns convida molt a ser “savis”, però això és molt complicat. En comptes d’anar aprenent i caient amb les errades, nosaltres hem après a deixar-nos guiar per evitar molts patiments i trobar sortides no des d’una opinió personal sinó de la guia que és la Bíblia. El coneixement de la Bíblia ens dona una saviesa pràctica. Per nosaltres la saviesa és posar a la pràctica tot el que la Bíblia ens ha ensenyat. Aquesta saviesa ens dona fe, la fe ens dona confiança, i quan nosaltres tenim confiança ens podem enfrontar a qualsevol situació. Quan es pot ser un valent? Quan es té confiança, fe en el Creador.
Aquest any per donar a conèixer millor la Bíblia en els congressos els Testimonis de Jehovà del món heu fet una pel·lícula: La història de Jonàs, una lliçó de valentia i compassió.
Jonàs és un personatge que va néixer 800 anys abans que Jesús prop de Natzaret i va haver de fer front a un gran desafiament en la seva vida: divulgar la paraula de Déu. Va haver de ser valent per aprendre la compassió, el punt de vista de Déu, sobre la manera de tractar altres persones. A vegades podem tenir criteris propis de com fer les coses; hem de veure com encaixa això amb el propòsit de Déu, que és ser compassiu, ser amorós, veure com ajudar les altres persones.
En el congrés de Barcelona també s’han fet batejos. S’ha posat una piscina a la pista i es bateja persones adultes.
Les persones que voluntàriament han estudiat la Bíblia i han adquirit un coneixement s’adonen de la responsabilitat que significa dir ‘jo vull ser un testimoni de Jehovà’. Per això només bategem adults.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia