Ciència

Estudi de la UdG per analitzar els plàstics en el sector turístic

La por al contagi ha disparat l’ús de guants, bates, altres equips de protecció individual, envasos i bosses

La Universitat de Girona (UdG) ha participat en un estudi internacional sobre els plàstics d’un sol ús en el sector dels viatges i el turisme. S’hi destaca la importància de conscienciar de la necessitat de classificar aquests productes de plàstic.

Una de les dades rellevants d’aquest estudi, liderat per les organitzacions internacional World Travel & Tourism Council (WTTC) i United Nations Environment Programme (UNEP), és que la por al contagi ha disparat l’ús de guants, bates, altres equips de protecció individual, envasos i bosses. Una altra de les conclusions de l’estudi és que calen solucions globals per atendre les preocupacions corporatives sobre els productes de plàstic d’un sol ús. El document té com a objectiu donar suport a la presa de decisions informades per fer la transició a alternatives sostenibles.

Per l’investigador de la UdG Dani Blasco, “la pandèmia ha accelerat l’agenda de sostenibilitat i s’espera que, en un futur pròxim, les empreses continuïn reduint els residus de productes plàstics d’un sol ús i impulsin la circularitat per protegir la humanitat i el planeta”, i afegeix en to esperançador: “Aquest informe deixa clar que cada vegada els consumidors prenen decisions de manera més conscient i donen suport a les iniciatives de sostenibilitat de les empreses”, assegura.

L’informe és un primer pas per classificar els plàstics i identificar els que tenen un major impacte ambiental, i proporcionar recomanacions pràctiques i estratègiques a empreses i responsables polítics. En aquest sentit, es pretén ajudar els grups d’interès a prendre mesures col·lectives cap a “accions i polítiques coordinades que impulsin un canvi cap a models de reducció i reutilització, d’acord amb els principis de circularitat”. Segons l’informe, calen solucions globals per atendre les preocupacions corporatives sobre aquests productes plàstics.La entrada en vigor la directiva que prohibeix a Europa alguns d’aquests productes no es trasllada a tot arreu per igual. A més, l’increment de la fabricació de plàstic per produir material d’usar i llençar ha estat una greu conseqüència de la pandèmia de la Covid-19.L’estudi ha estat impulsat des de les organitzacions internacional World Travel & Tourism Council (WTTC) i United Nations Environment Programme (UNEP) han impulsat l’informe Rethinking single-use plastic products in travel and tourism sobre aquesta problemàtica, concretament, en l’àmbit del turisme. Un equip científic de la UdG hi ha contribuït des de disciplines diferents i ha aportat la recerca prèvia per centrar la qüestió i elaborar les conclusions. Aquest equip ha estat format per membres del grup de recerca en Xarxes organitzatives, innovació i desenvolupament d’estratègies i productes turístics i del Campus Turisme, Jordi Juárez, Dani Blasco i Jaume Guia; l’investigador del Grup de Recerca LEPAMAP-PRODIS i del Campus Compòsits, Marc Delgado-Aguilar; i les científiques del Grup de Recerca Medi Ambient i Tecnologies de la Informació Geogràfica i del Campus Aigua, Anna Ribas, Ariadna Gabarda-Mallorquí i Laura Amorós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona