Societat

Indonèsia

Eleven l’alerta de tsunami per l’erupció del volcà Anak Krakatoa

L’augment d’activitat del volcà Anak Krakatoa, que dissabte passat va provocar un tsunami que va causar 430 morts i 159 desapareguts al voltant de l’estret de Sonda, va provocar que l’agència de vulcanologia augmentés ahir el nivell d’alerta de 2 a 3 en una escala de 4. El núvol de cendra i fum va provocar la cancel·lació d’almenys una vintena de vols. El portaveu de l’Agència Nacional de Gestió de Desastres (BNPB), Sutopo Purwo Nugroho, va demanar calma i va recordar que està prohibit fer qualsevol activitat dins d’un radi de 5 quilòmetres del cràter del cim del volcà, situat a l’estret de Sonda, que separa les illes de Java i Sumatra.

L’agència meteorològica BMKG va recomanar que s’eviti fer activitats entre 500 metres i un quilòmetre de la costa en aquest braç de mar per la possibilitat que es produeixi un altre tsunami com el de dissabte.

A l’Anak Krakatoa s’hi continuen produint erupcions sense pausa de tipus estrombolià, amb el vessament de lava i l’emissió de roques incandescents i columnes de fum que cobreixen de cendra diverses zones del litoral de l’estret.

Segons Sutopo Purwo, el volcà va registrar una erupció de petita magnitud el 22 de desembre, però imatges de satèl·lit mostren que aquesta va causar l’esfondrament de la seva vessant sud-oest, que en caure al mar hauria originat el tsunami que va colpejar la costa oest de Java i el sud de Sumatra.

Els equips de rescat treballen contra rellotge però amb poques esperances de trobar alguna de les 159 persones donades per desaparegudes. Altres equips s’encarreguen de repartir aliments i aigua a les víctimes de les zones més remotes. El tsunami també va obligar a evacuar 22.000 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia