Les caramelles i les processons marquen la celebració religiosa de la Setmana Santa al Garraf

Les cantades de caramelles i les processons marcaran a partir d'aquesta tarda i fins dilluns de Pasqua la celebració religiosa de la Setmana Santa al Garraf. Les activitats centrals de la Setmana Santa arrenquen aquesta tarda amb la celebració del Sant Sopar a les diferents parròquies de la comarca. A Vilanova i la Geltrú, aquesta nit es farà la processó de la Passió del Senyor, que organitza la parròquia de Sant Pere del Tacó i Armanyà i que transcorre pels principals carrers dels dos barris. Demà, les parròquies de Santa Maria de la Geltrú, Sant Antoni Abat i Sant Joan Baptista, organitzen a dos quarts de nou del matí un via crucis pels carrers del centre i, a la mateixa hora, la parròquia de la Immaculada Concepció fa el mateix al barri de Mar. A Sitges, la celebració culminarà demà amb la processó de divendres sant, que parteix de l'església parroquial de Sant Bartomeu i Santa Tecla a les deu de la nit acompanyant els diferents passos. A Sant Pere de Ribes se celebra aquesta tarda i demà a la tarda una de les processons més multitudinària de la comarca. Se celebra al nucli de les Roquetes i està organitzada des de la Confraria del Sant Crist i la Verge dels Dolors. Per la seva part, a Cubelles, l'església de Santa Maria serà el punt de partida demà a partir de les deu de la nit del via crucis.

Un altre dels actes habituals de l'època són les cantades de caramelles, que s'expandeixen per les comarques del Garraf i l'Alt Penedès. A Sitges, les tres colles locals (la del Casino Prado, la de la Societat Recreativa El Retiro i les Caramelles Sitgetanes) actuaran el dissabte 3 d'abril, a partir de les onze de la nit, a la plaça de l'Ajuntament, però també se les podrà sentir en espais públics i privats el dilluns de Pasqua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.