Societat

El Temps

Servei Meteorològic de Catalunya

Un front poc actiu farà baixar la temperatura i deixarà algunes precipitacions dilluns

Diumenge a la tarda es manté l’ambient suau i assolellat

Dilluns a la matinada arriben bandes de núvols d’oest a est, que deixaran precipitacions febles i aïllades al centre del litoral i prelitoral

  • VÍDEO: Butlletí del Meteocat

L’ambient primaveral continua diumenge a la tarda però a la nit s’espera un front poc actiu que farà baixar la temperatura, segons la predicció del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Diumenge a la tarda es manté el l’ambient assolellat en general, amb el cel serè o poc ennuvolat per alguns núvols alts, més nombrosos durant la segona meitat del dia. A partir de migdia es formen alguns núvols a sotavent del Pirineu i Prepirineu alhora que creixeran nuvolades o núvols d’evolució al quadrant nord-est. Al final del dia els núvols arribaran a altres punts de la meitat est. En aquests sectors el cel quedarà mig o localment molt ennuvolat. Al vessant nord del Pirineu el quedarà molt ennuvolat o cobert per núvols baixos a la segona meitat del dia.

A partir de la tarda s’esperen algunes precipitacions febles i minses al vessant nord del Pirineu i localment alguns ruixats a punts de l’interior del quadrant nord-est. La cota de neu baixarà dels 2.200 fins als 1.400 metres al vessant nord del Pirineu, i rondarà els 2.000 metres a la resta.

La nit de diumenge a dilluns creuaran bandes de núvols mitjans d’oest a est. De matinada s’espera precipitació feble i aïllada al vessant nord del Pirineu, la cota de neu baixarà dels 1400 fins als 1000 metres. Fins a mig matí s’esperen alguns ruixats febles i aïllats al sector central del litoral i prelitoral, mentre que durant la tarda se n’esperen de més dispersos a punts del litoral i prelitoral central i al sud de la Costa Brava. S’acumularan quantitats minses, localment poc abundants de precipitació.

La temperatura mínima es preveu lleugerament més baixa tret del litoral i punts del prelitoral on quedarà semblant o lleugerament més alta. La màxima experimentarà un descens entre moderat i acusat a la meitat sud, i moderat a la resta.

Consulteu aquí el temps del vostre municipi.

Si sortiu a muntanya el cap de setmana, podeu consultar el pronòstic meteorològic Meteomuntanya .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia