Societat

LA CRÒNICA

Menys rols llegendaris

Un penja-robes de fusta amb les disfresses dels protagonistes de la llegenda de Sant Jordi. Era un dels elements que hi havia ahir a la parada de l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Salt. Els alumnes que es van vestir amb enginy amb aquestes peces, que van dissenyar combinacions que anaven més enllà dels tres personatges clàssics i que van publicar després el resultat a Instagram amb l’etiqueta #trencanttòpics, van tenir recompensa, ja que podien escollir entre un llibre o una rosa de llaminadura. Era un dels 49 estands que, amb motiu de la diada, van omplir el passeig Ciutat de Girona. Dins el mateix punt no va deixar de girar i girar una ruleta, amb l’abecedari, que els estudiants feien rodar. Depenent de quina lletra els sortia, una tècnica els feia una pregunta relacionada amb l’ocupació juvenil. Si la resolien amb encert, també podien triar entre un llibre per fer intercanvi o un dolç. “Comença amb la p: una persona que s’adapta a qualsevol feina.” “Polivalent!”, responien satisfets i sense dubtar els participants.

A l’extrem proper al carrer Pius XII de Salt, el primer lloc era en commemoració del centenari del naixement del poeta Joan Brossa. Coincidint amb l’efemèride, el Consorci per a la Normalització Lingüística i la biblioteca Iu Bohigas van organitzar una activitat dirigida a la mainada, a qui es proposava que creessin un poema visual, a l’estil dels de Brossa. A partir d’una lletra, d’una paraula o d’una frase, els nens i nenes van fer dibuixos creatius, que es van penjar a tall d’estenedor.

Més a tocar del carrer Enric Granados hi havia els estands dels partits polítics (el d’ERC, el del PSC, el de Junts per Salt i el de Ciutadans). A la parada d’IpS-CUP s’hi llegia: “Avui no fem campanya”; i Canviem Salt també va optar per no muntar estand. Aquests dos grups es van sumar a una petició de l’Espai Antiracista, que demanava que fos una diada lliure d’electoralismes. L’entitat va convocar a la tarda una concentració, de caire festiu, perquè enguany Vox no hi va ser present (el seu candidat va explicar a les xarxes socials que van presentar un dia tard la sol·licitud per posar la carpa, a Salt). Al llarg del passeig, però, molta vida i participació d’entitats, escoles, fundacions, instituts... A les taules: postres típiques de diferents països, pins grocs a canvi d’un donatiu en solidaritat amb els presos polítics, i infinitat de creacions d’alumnes, com ara titelles i roses amb material reciclat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia