Els alumnes de La Bressola podran utilitzar el transport escolar departamental

El Consell general assegura que ja no hi ha res que s'oposi a la recollida dels alumnes de les escoles catalanes

L'última reunió del Consell de Consells de la Bressola, el 24 de novembre, va alertar de la insòlita situació d'algunes famílies amb mainada escolaritzada a la Bressola i que no podien utilitzar el transport escolar: des dels pobles que no pertanyen a la Comunitat de municipis Perpinyà-Mediterrani, les famílies que havien d'utilitzar el transport escolar depenent del Consell General, no aconseguien obtenir el títol de transport. El cas va ser denunciat per una veïna de Palau del Vidre amb un fill inscrit al col·legi de La Bressola d'El Soler.

Després de la reunió d'aquest divendres, el Consell General explica que el problema era degut al fet que l'establiment escolar de La Bressola fins ara no era convencionat com ho són la resta d'establiments escolars públics. Tenint en compte que aquesta qüestió és resolta, res hauria d'impedir ara que els alumnes de La Bressola puguin fer servir ara el transport escolar departamental. El col·legi d'El Soler és sota contracte amb l'Estat francès d'ençà setembre 2008.

Segons Joan Pere Le Bihan, director de La Bressola, aquest problema de transport havia fet renunciar algunes famílies a inscriure els seus fills a La Bressola. En altres casos La Bressola havia optat per assumir el cost del transport: uns 30 alumnes de Prada que van al col·legi d'El Soler utilitzen actualment un autobús pagat per l'escola, que segons Joan Pere Le Bihan costa uns 28.000 euros. La qüestió del transports també es planteja a Cerdanya per apropar els alumnes a l'escola de Càldegues.

Segons les últimes dades les escoles La Bressola escolaritzen actualment uns 700 alumnes arreu de Catalunya Nord, i ocupen 87 assalariats. El pressupost total de l'entitat pel 2008 va ser de 2.238.000 euros, amb un dèficit de 73900 euros. Un dèficit que segons la direcció de l'escola, «no és catastròfic ja que no afecta gaire el funcionament de les escoles de moment, però indica que la Bressola ha de continuar essent prudent amb la seua gestió i no “estirar el braç més que la màniga”.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
infraestructures

La paralització a rodalies tensa metro i busos

barcelona

Un vapor obert per prestigiar les persones amb discapacitat

Terrassa
Societat

Investigats els desnonaments a Badalona

Badalona
crònica

Una marabunta davant el caos

SALUT

Els gossos de pacients, permesos al sociosanitari de MútuaTerrassa

TERRASSA
Societat

Mor Joaquim Vich Figa, propietari de l’antiga Destil·leries Gerunda

Societat

Mor el figuerenc i activista cultural Josep Maria Ortega

SOCIETAT

El ple de Girona enterra el projecte del centre Bloom

girona
irlanda del nord

Un tribunal anul·la parts de la reforma migratòria de Sunak

barcelona