La Universitat Rovira i Virgili obrirà nou antenes del coneixement més abans d'acabar el curs

La Universitat Rovira i Virgili (URV) vol ampliar la seva presència al territori amb la creació de nou antenes del coneixement més que, amb les ja existents, sumaran gairebé una vintena. «Volem que el territori prengui consciència de la importància del coneixement», assenyalava Santi Castellà, vicerector de relacions externes de la URV, que dijous al vespre va fer balanç de la primera fase de funcionament del campus extens de la Rovira i Virgili.

Les noves antenes del coneixement, que estaran en funcionament abans d'acabar aquest curs, estaran situades als cinc centres cívics de Tarragona, al Centre de Lectura de Reus i a diferents espais de la Pobla de Mafumet, Falset i la Fatarella. Els responsables de cada centre es nomenaran en funció d'un acord entre la mateixa universitat i els respectius ajuntaments.

Aquestes noves antenes del coneixement s'afegeixen a les que ja estan en funcionament a Salou, Cambrils, Amposta, la Sénia, Santa Coloma de Queralt, Valls, Móra d'Ebre i Torredembarra. Tot i que, a priori, no s'estableix una especialització per a cada centre, «a poc a poc cadascun va agafant un caire propi»: «Per exemple, el de Cambrils es dedica més a la poesia; el de Valls, a temes de formació ocupacional, i el d'Amposta, a les noves tecnologies», segons Castellà.

Aquesta xarxa de centres distribuïts per les comarques tarragonines pretén «apropar el coneixement a la societat mitjançant la difusió de la cultura, la ciència i la tecnologia», a través de l'organització de cursos de la Universitat d'Estiu, les Aules de la Gent Gran i conferències i jornades, entre altres activitats. La URV, en conveni amb la Diputació, destina 200.000 euros anuals a la programació d'activitats a cada centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.