Educació impedeix la tancada reivindicativa dels pares i mares de l'institut Montgròs de Ribes

La junta de l'AMPA va haver de traslladar la protesta al pavelló municipal

La junta de l'associació de pares i mares dels alumnes de l'institut de secundària Montgròs de Ribes van haver de marxar del centre educatiu a les sis de la tarda. Efectius dels Mossos d'Esquadra i de la policia local van acudir a les instal·lacions, on no hi va haver cap incident, atès que el col·lectiu va sortir-ne de manera voluntària. La directora del centre, que tenia ordres de no marxar fins que els pares i mares abandonessin les instal·lacions, va ser l'encarregada de tancar les portes de l'institut un cop l'AMPA va abandonar el recinte.

L'acte pretenia protestar contra l'endarreriment en la construcció de l'edifici de l'institut, que hauria d'haver estat acabat el setembre d'enguany, però que no començarà a funcionar fins al setembre del 2011, segons les últimes previsions anunciades pel Departament d'Educació. «Pensàvem que seria una tancada tranquil·la», va dir la presidenta de l'associació de pares i mares, Quima Albalate, que va valorar positivament la protesta al centre, per haver aconseguit un «estat d'opinió» sobre els problemes educatius del municipi. Albalate va deixar clar que la pretensió no era fer una tancada massiva, sinó tan sols d'un grup de l'AMPA; els pares i mares van rebre el suport de ciutadans, del govern municipal i també de regidors de grups com la UM9, que van fer acte de presència a l'institut durant la tarda. La presidenta de l'AMPA va tornar a criticar la «pèssima gestió» de la posada en marxa de les obres del nou edifici i va recordar que els alumnes de l'institut Montgròs fan classes en mòduls prefabricats des de fa tres cursos, i que n'hauran de passar un altre fins que estrenin equipament.

El «peatge» del càrrec

L'alcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco, i la regidora d'Educació, Carme Farràs, van acudir a l'institut per mostrar la seva solidaritat amb la protesta organitzada per l'AMPA. «Val la pena que tingui la comprensió de totes les administracions», va dir Blanco. L'alcalde va posar a disposició dels pares i mares les instal·lacions del pavelló de Ribes, situat just al costat de l'institut, perquè hi fessin la tancada. Si bé l'alcalde va donar tot el seu suport al col·lectiu, va deixar clar que no podia participar en la protesta, tal com van demanar-li alguns pares i mares. «El càrrec té un peatge. Les reivindicacions s'han de fer al voltant d'una taula i amb un diàleg», va dir l'alcalde. L'últim compromís d'Educació ha estat que l'adjudicació de les obres del nou institut es farà el 25 de març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar