Educació suprimeix el batxillerat a l'institut d'Horticultura de Reus

El curs vinent, però, s'iniciaran les classes d'aquest ensenyament a Cunit, les Borges del Camp i Alcover

Els alumnes que a partir d'aquest 10 de maig vulguin matricular-se, de cara al curs vinent, a primer de batxillerat, ja no podran aspirar a fer-ho a l'institut d'Horticultura i Jardineria de Reus. El Departament d'Educació va confirmar ahir la supressió de l'única línia d'aquest nivell d'ensenyament que s'impartia al centre, i que oferia dues modalitats (ciències socials i cientificotecnològic). La decisió s'ha pres dins d'una reestructuració que vol posar fi al desajust entre oferta i demanda existent en alguns centres, segons el departament, i millorar també la qualitat de l'ensenyament que s'hi imparteix. «Es tractava d'una oferta petita, d'una sola línia, i poc competitiva», va explicar ahir el director dels serveis territorials d'Educació al Camp de Tarragona, Vicenç Villena.

El curs vinent, però, el centre sí que continuarà impartint segon de batxillerat per tal que aquells que han començat enguany aquests estudis els puguin acabar sense necessitat d'haver de canviar de centre. «No provocarà cap conflicte ja que es tracta d'un centre situat fora del centre de Reus, on sí que hi ha molta oferta de batxillerat», va detallar Villena. A l'institut d'Horticultura s'imparteixen, a banda del batxillerat, diversos cicles formatius de grau mitjà i superior i cursos dins del projecte Formació i Aprenentatge Professional. En total, la supressió d'aquesta línia suposa l'eliminació de trenta places de batxillerat.

Més instituts

On sí que estrenaran classes de batxillerat serà a cinc municipis catalans, tres d'ells al Camp de Tarragona (Cunit, les Borges del Camp i Alcover). En total, però, s'oferiran 683 places menys a tot Catalunya, on 46 instituts perdran un dels seus grups.

Canvis als cicles formatius

A banda dels canvis a batxillerat, la Generalitat també ha plantejat de cara al curs vinent una reestructuració dels cicles formatius, dels quals s'han augmentat les places respecte del curs anterior. En total, els instituts catalans oferiran fins a 76.887 places i 43 centres estrenaran 54 nous cicles que s'incorporen al seu currículum. La incorporació d'aquests ensenyaments s'ha fet a partir de la consulta amb els agents socials del territori i responent a la demanda tant de la ciutadania com del teixit econòmic de cada zona. «És molt important analitzar el grau d'inserció laboral d'aquests estudis», va subratllar el director dels serveis d'Educació al Camp de Tarragona.

Dels nous cicles introduïts, cal destacar que n'hi ha set que han estat reformulats, i tres més s'incorporen per primer cop a l'ensenyament a Catalunya. Es tracta dels cicles de grau mitjà de producció agroecològica i d'instal·lacions de telecomunicacions, i del cicle de grau superior en radioteràpia, que s'estrenarà en un centre públic a l'institut Cal·lípolis de Tarragona. Els altres set nous cicles substitueixen ensenyaments ja existents fins ara als quals s'incorporen més assignatures o bé n'amplien la formació d'un a dos cursos, com gestió administrativa i agència de viatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona
SOCIETAT

Les empreses agrícoles no seran a les Fires de Maig per la crisi de la pagesia

Vilafranca del Penedès
SOCIETAT

3.000 productes falsificats comissats en comerços de Salou

SALOU

Girona destina prop de 3 milions a polítiques públiques

GIRONA
SERVEIS

Les escales de la Glòria obertes ahir pateixen aturades

BARCELONA