Educació

L'alcalde d'Inca reclama la intervenció del conseller d'Educació per desbloquejar les obres del col·legi de Ponent, aturades des de fa més de mig any

L'alcalde d'Inca, Rafel Torres, ha reclamat al conseller d'Educació i Cultura, Bartomeu Llinàs, la seva intervenció per solucionar el bloqueig de les obres de l'escola Ponent, aturades fa més de mig any per un conflicte entre el Consell i la constructora, que reclama 42.000 euros en concepte de «partides no previstes.

L'alcalde ha enviat una carta al conseller en la qual reclama que agilitzi les obres per evitar que «es dilatin més en el temps i que no puguin estar llestes per al començament del proper curs escolar». «Considerem que la comunitat educativa de Ponent ha patit massa i durant massa temps les molèsties i inconvenients de diferents obres que s'han duit a terme els darrers anys per ampliar i millorar les seves instal·lacions. Alumnes, professors, pares i direcció del centre han respost a aquestes molèsties de manera exemplar intentant millorar el nivell de l'educació, fins al punt d'aconseguir convertir-se en el primer centre públic de primària de Balears que disposa d'un certificat de qualitat reconegut.»

El batlle recorda a la carta que les obres es van començar al setembre i que havien de tenir una durada de poc més de tres mesos, però a hores d'ara encara no han finalitzat i queda bastant perquè es puguin completar. També exposa que s'ha tengut coneixement que aquesta aturada respon al conflicte existent entre la Conselleria i la constructora per unes diferències econòmiques.

Pel que ha transcendit, l'empresa adjudicatària reclama 42 mil euros a IBISEC, organisme depenent de la conselleria d'Educació, en concepte de «partides no previstes». La reclamació econòmica no ha estat atesa per IBISEC i és per això que la constructora ha paralitzat les obres.


L'ALCALDE

«Demanem la seva intervenció per evitar que les obres es dilatin més temps i no estiguin llestes el curs vinent»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona
salut

L’hospital del Mar demostra la conveniència de tallar el fre lingual

Barcelona
SAlut

Bellvitge fa la primera reducció d’estómac robòtica del país

L’Hospitalet de Llobregat
SOCIETAT

Les entitats d’ajut reclamen polítiques socials efectives als nous Parlament i govern

barcelona