Educació

Les PAU aplegaran 3.644 batxillers

L’organització manté les múltiples seus per facilitar els desplaçaments

Continuen part dels procediments que es van aplicar en les proves del 2020

A banda de la UdG s’han habilitat els instituts d’onze pobles gironins

Les proves d’accés a la Universitat (PAU) a la demarcació de Girona es tornaran a fer de manera descentralitzada en instituts repartits en onze municipis, incloent-hi tots els edificis del campus de Montilivi, on tenien lloc fins abans de la pandèmia. Segons les dades de matrícula facilitades per la UdG, a les comarques gironines s’examinaran 3.644 estudiants, cosa que representa 152 alumnes més que l’any passat. Les proves començaran avui amb la de llengua castellana i literatura, a les 9 del matí

La segona experiència

Aquesta serà la segona vegada que s’ha preparat aquest tipus de logística davant els reptes que va representar la pandèmia i la lluita per evitar la propagació del virus de la Covid-19. De fet, serà l’efecte més rellevant que, fins ara, ens ha deixat la pandèmia. Es torna a mantenir l’increment d’un dia (8, 9, 10 i 11 de juliol), a més de la seva dispersió pel territori, segon la Universitat de Girona, comissió organitzadora de les PAU a les comarques gironines.

L’objectiu continua sent el mateix de les passades: reduir el nombre de desplaçaments i que, a més, siguin més curts. Fins ara, hi havia seus a Girona, Olot i Figueres. Novament a Girona, els aspirants es distribuiran per diferents espais del campus Montilivi de la UdG – però no a l’edifici de la Facultat de Medicina–. El tribunal especial i d’incidències tindrà lloc el 15, 16, 17 i 18 de juny i la publicació de resultats de les PAU, el 25 de juny.

Criteris generals

En línies generals es mantenen les mateixes mesures que ja es van aplicar en l’organització de l’any passat. Per exemple les entrades esglaonades, l’ús obligatori de la mascareta i la distància entre persones, tot i que es reduirà de 2,5 a 1,5 metres. En l’àmbit acadèmic, es manté l’operativitat a l’hora de triar les respostes a contestar. Els estudiants s’han d’examinar d’una fase general, que és obligatòria i consta de cinc exàmens, i d’una d’específica, voluntària i que serveix per pujar nota. En la fase general s’examinen de llengua catalana i literatura; llengua castellana i literatura; llengua estrangera, i història; i d’una matèria a escollir entre les matèries comunes d’opció del batxillerat. En concret, poden escollir entre fonaments de les arts, llatí, matemàtiques i matemàtiques aplicades a les ciències socials.

A Girona, als diferents centres de la UdG es concentraran 1.628 estudiants. A la resta del territori, els exàmens tindran lloc als instituts d’Olot (269), Figueres (434), Roses (139), la Bisbal (191 estudiants), Sant Feliu de Guíxols (111), Palamós (157), Banyoles (169), Lloret de Mar (189 estudiants), Blanes (163 estudiants) i Santa Coloma de Farners (194).

Tornen les graduacions presencials de graus i màsters

La Universitat de Girona (UdG) ja ha recuperat els actes presencials amb la graduació de la promoció 2020/21 del grau en turisme. Aquest esdeveniment és el primer, a la institució, d’un seguit d’actes amb públic des de l’aturada provocada per la pandèmia mundial del coronavirus.

L’aula magna Modest Prats, situada al campus del Barri Vell, serà l’escenari d’una quinzena actes que inclouen graduacions i l’estrena de la web sèrie Moodles i noodles , que va tenir lloc diumenge. Aquesta proposta audiovisual de cinc capítols és un projecte educatiu de la UdG i l’Escola Universitària ERAM, un dels centres adscrits, que ja està disponible per al públic en general . També s’ha previst la investidura del periodista Josep Maria Casasús doctor honoris causa de la Universitat de Girona (17 de juny).

Tots aquests actes es desenvoluparan d’acord amb les mesures de prevenció de la Covid dictades pel Procicat. Per aquest motiu, també es retransmetran en directe pel canal de YouTube de la Universitat de Girona. Així, les persones que no puguin accedir a l’aula magna per qüestions de limitació d’aforament podran seguir els diferents esdeveniments des de casa.

Finalment, la cerimònia solemne per investir doctor honoris causa el periodista i acadèmic de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) Josep Maria Casasús, el 17 de juny, serà el primer acte institucional de la Universitat de Girona des que es va declarar la pandèmia del coronavirus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES