Educació

El PP diu ara que no proposa suspendre les competències en educació sinó que l’alta inspecció obligui a aplicar el 25%

Pablo Montesinos insta Sánchez a “no mirar cap a un altre costat”: “Això no és el salvatge oest”

El vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Montesinos, ha matisat que la seva formació no proposa d’entrada suspendre les competències en educació de la Generalitat després que el Govern hagi dit que no aplicarà la sentència del Tribunal Suprem sobre el castellà a l’escola. Segons ha explicat en una entrevista a ’Ràdio 4 i La 2’, els populars volen que primer l’alta inspecció educativa obligui a complir la sentència que fixa un 25% en castellà. “Si la Generalitat continua dient que no, llavors s’hauran d’estudiar diferents escenaris”, ha afegit. D’altra banda, ha instat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a “no mirar cap a un altre costat” i li ha recordat que “això no és el salvatge oest”.

Després que dimecres el líder del PP, Pablo Casado, oferís a Sánchez els vots del PP al Senat per aplicar un 155 en l’àmbit educatiu, ara el partit diu que d’entrada no vol suspendre les competències en educació de la Generalitat. I preguntat per quin és el mecanisme a través del qual es poden obligar les escoles a complir el 25% en castellà, Montesinos ha fet referència a l’alta inspecció educativa.

Segons Montesions, el president espanyol s’ha de pronunciar “clarament” i dir que a Catalunya s’ha de complir la llei. “Però Sánchez té un problema: o compleix la llei o afavoreix els seus socis. Ha d’escollir entre estar amb el respecte als tribunals i fer complir les sentències o seguir afavorint els que estan en el desacatament”, ha afirmat.

Suport a Alejandro i Bou

Montesinos ha assegurat que el líder del PPC, Alejandro Fernández, té el suport “rotund i sense ambigüitats” de la direcció nacional del partit encara que obtingués en les passades eleccions els pitjors resultats dels populars a Catalunya. I ha destacat de Fernández que és un “gran líder” i fa unes intervencions “estupendes” des de la tribuna del Parlament. No ha volgut respondre però si repetirà com a candidat a les pròximes eleccions catalanes argumentant que no estan ni convocades i que s’han de complir els terminis per prendre aquest tipus de decisions.

Pel que fa al portaveu del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, el vicesecretari de comunicació dels populars ha posat en valor que ve de la societat civil i que es va “arriscar” per fer el salt a la política. A més, ha afegit que està fent una “molt bona feina” des de l’oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA