Educació

El SEPC demana als partits amb representació al Congrés que es posicionin en contra de la ‘llei Castells’

El sindicat denuncia que la reforma universitària s’ha gestat “d’esquenes” a la seva comunitat

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha demanat aquest dilluns als partits amb representació al Congrés dels Diputats que es posicionin en contra de la ‘llei Castells’. Ho ha fet en una compareixença al Parlament de la mà de la CUP, en la qual també ha lamentat que fins ara no s’hagi “volgut escoltar” la seva posició.

En aquest sentit, el sindicat ha denunciat que la reforma universitària s’hagi gestat “d’esquenes” a la seva comunitat, afegint que el seu únic objectiu és “mercantilitzar” el sistema. “No és una llei de consens, i qualsevol persona que entengui l’educació com un dret hauria d’estar en contra”, ha assegurat una de les seves integrants. El SEPC també ha recordat que s’ha convocat una vaga el 16 de desembre.

El sindicat ha lamentat que l’educació “fa temps” que no es tracta com un dret i ha avisat que la llei podria accelerar la seva transformació a un model “de negoci”. En aquest sentit, ho ha definit com un “atac” al model actual, al qual se li ha de fer front.

“Cada vegada hi ha més assignatures en anglès, les matrícules dels preus són inassumibles i les pràctiques es fan en unes condicions precàries”, ha recordat. Aquestes són algunes de les seves principals queixes, davant un model que hauria de ser “en català, amb pràctiques remunerades i accessible per a tothom”.

Així, el SEPC considera que cap esmena serà suficient i ha demanat als partits que tenen representació a Madrid que com a “mínim” es posicionin en contra. “El vostre deure és ser fidels a l’opinió de la comunitat universitària”, els ha recordat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia