Educació

Direccions d’escoles aniran també a la vaga

En un gest insòlit i que dona idea de la dimensió del malestar del món educatiu, directors i directores dels centres públics d’educació infantil, primària, secundària i d’educació especial de Barcelona van enviar ahir una carta a les famílies en què anunciaven que se sumaran a la vaga del dia 15. En la missiva destaquen la duresa dels darrers dos anys de pandèmia, en què s’han assabentat de canvis en la gestió dels centres per la premsa. Diuen que s’han vist menystinguts pel departament, que no hi ha recursos per a l’educació inclusiva ni per donar qualitat educativa. També que les plantilles necessiten estabilitat per desenvolupar els projectes educatius, i en aquest sentit retreuen al departament falta de planificació i canvis constants. Es mostren també preocupats pel manteniment del model lingüístic i pel canvi de calendari. Les direccions van enviar les mateixes consideracions al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray. També han enviat al departament un escrit similar centres del Maresme i el Penedès.

Segons els serveis mínims que va decretar ahir la Generalitat, haurà d’haver-hi una persona de l’equip directiu a cada centre. També un docent per cada tres aules a infantil, primària i secundària, i la meitat de la plantilla als centres d’educació especial, llars d’infants i al monitoratge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia